7 důvodů, proč si pořídit moderní LED pásky

LED pásky jednoznačně patří mezi revoluční zdroje umělého světla, které působí nenápadně, ale v interiéru i exteriéru dokáží udělat obrovskou parádu. Nejen, že je využijete jako perfektní zdroj světla, ale také s nimi můžete velmi vkusně dekorovat a vyladit váš interiér. Že ještě LED pásky nemáte? Nebo jste o nich doposud nevěděli? V dnešním článku vám nastíníme sedm pádných důvodů, proč by LED pásky ve vašem interiéru rozhodně neměly chybět.

7 důvodů_proč si pořídit LEDpásky

Co je to LED pásek?

LED pásek je ohebný pás, který je osazen kvalitními LED čipy, díky čemuž může poskytovat rovnoměrné světlo. LED pásky mají výbornou flexibilitu i pružnost a ohebnost, proto je možné LED pásky instalovat téměř kamkoliv, především i na ta místa, která jsou běžným svítidlům zcela nepřístupná. LED pásky mají celou řadu dalších skvělých výhod a my se nyní podíváme na sedm důležitých důvodů, proč byste si měli LED pásky pořídit také vy.

Nízká spotřeba energie

Jako u každého typu svítidla, tak i u LED pásků platí, že čím větší výkon mají, tím bude vyšší spotřeba elektrické energie. Ale nezoufejte, protože i přesto jsou LED pásky jedněmi z nejúspornějších umělých zdrojů světla vůbec. Spotřeba se u LED pásku udává na jednotku délky v metrech a oproti klasickým svítidlům jsou LED pásky úspornější až o 90%. Rozhodně tedy nemusíte mít obavy, že by LED pásky zruinovaly vaše peněženky, ba naopak. Kromě moderního osvětlení získáte také vysoce úsporná svítidla.

Umístění kamkoliv

Jak jsme již zmínili v úvodu, LED pásky jsou velice flexibilní typ osvětlení, proto je můžete umístit téměř kamkoliv. Jsou místa, na která bežné druhy svítidel nelze umístit, protože k tomu nejsou uzpůsobena. LED pásky jsou dobře tvarovatelné a ohebné, takže není problém je instalovat kupříkladu do rohů, či aby kopírovali kulaté i hranaté tvary nábytku a jiných prvků v interiéru. Díky jejich kompaktnosti nezabírají žádné místo. LED pásky tedy umístíte v podstatě všude, do podhledů, na nábytek, do spár v koupelně i kolem zrcadla a dokonce je můžete zakomponovat i v interiéru automobilu.

Dlouhá životnost

Běžná svítidla s klasickými žárovkami příliš dlouho nevydrží. Určitě si dobře pamatujete na ty časy, kdy jste každou chvilku museli vyměňovat prasklou vláknovou žárovku za novou. Tohle se vám s LED pásky rozhodně nestane. Po instalaci budete překvapeni jejich extrémně dlouhou životností, která dosahuje i 50 000 hodin svícení se stále stejnou svítivostí. Po uplynutí této doby se pouze snižuje svítivost o několik procent. Takto dlouhá životnost souvisí s další úsporou nákladů za nové osvětlení i žárovky.

Snadná instalace

Nainstalovat LED pásky skutečně není žádná věda. Většina LED pásků disponuje samolepicí páskou, díky které je pohodlně přilepíte na požadované místo, nebo do předem nainstalovaného LED profilu. LED pásky je možné také dobře zkracovat i prodlužovat. Ke zkracování postačí pouhé nůžky, se kterými LED pásek přestřihnete v požadované délce na vyznačeném místě. K prodloužení LED pásku zase využijete k tomu určené konektory, díky nimž LED pásky propojíte a nastavíte délku podle potřeby.

7 důvodů_proč si pořídit LEDpásky2

Okamžitý náběh světla

LED pásky mají tu výhodu, že oproti běžným svítidlům po startu svítí okamžitě. U některých světelných technik může náběh trvat delší čas, což může být v některých situacích nežádoucí a nepříjemné. S LED pásky jednoduše rozsvítíte a světlo nabíhá okamžitě. Například u některých typů starých zářivek může start trvat i v řádech minut, což se vám s LED pásky rozhodně nestane.

Volba barvy světla

Stejně jako u většiny typů LED svítidel, tak i u LED pásků je samozřejmě možnost volby odstínu světla. Vybírat můžete podle vašich preferencí a potřeb bežně dostupné odstíny, od teplé bílé barvy světla, až po studenou bílou. LED pásky jsou však unikátní také v tom, že na trhu existují takzvané RGB LED pásky, s nimiž si můžete vybírat z celé palety barev světla a nastavovat si odstín světla podle nálady a panující atmosféry. Je libo červená, žlutá či modrá barva světla? S RGB LED pásky, které jsou speciálně osazené několika diodami různých barev, si vytvoříte barevné variace světla, které budete chtít.

Využití v interiéru i exteriéru

S LED pásky můžete rozsvítit vnitřní prostory a pokud zvolíte LED pásek s dostatečným stupněm krytí, pak je využijete také v okolí budov, na zahradách či k dekorativnímu osvětlení vašeho domu. LED pásky můžete instalovat na terasy, do pergol i altánů, nebo mohou zvýraznit váš reklamní poutač. Nezapomeňte jen, že LED pásek, který je instalován venku musí být voděodolný, kvůli nepříznivému počasí a vlhkosti. Ideální jsou LED pásky s krytím IP65.

Led-pásky-v-akci-3

Výhod, které bychom tu mohli vypsat je ještě celá spousta. LED pásky jsou stmívatelné, mohou sloužit k dekorativnímu a hlavnímu osvětlení a dokonce najdete na našem e-shopu řadu speciálních LED pásků pro akvária, osvětlení schodišť nebo například pro přisvětlovaní rostlinám. LED pásky si určitě zamilujete stejně jako my, protože jejich variabilní využití, životnost i úspornost vám přijdou vhod a kouzelné atmosféře, kterou díky tomuto osvětlení získáte, se nic nevyrovná. Rozsviťte svůj dům i podnik s LED pásky a vyzdobte si s nimi vkusně váš interiér či zahradu.

Affiliate program