Zákaz prodeje konvenčních trubic T8 a T5

Od 25.8.2023 vstupuje v platnost zákaz prodeje konvenčních trubic T8 a T5. S námi se nemusíte obávat přechodu na energeticky úsporné LED trubice, a to za atraktivní ceny.

 

Dne 25.8.2023 Evropská unie zavedla zákaz prodeje tradičních tyčových žárovek, čímž směřuje k větší energetické účinnosti a ochraně životního prostředí. Tato opatření jsou součástí širšího úsilí snížit energetickou spotřebu a emise skleníkových plynů. Tímto krokem se otevírá prostor pro moderní technologie, jako jsou LED trubice, které představují efektivní a ekologickou alternativu. Náhrada klasické 120cm trubice 36W je LED 120cm trubice 18W nebo ještě úspornější variantu s 13W.

A-trubice A-zarivka2

 

LED Trubice: Světlo budoucnosti

zarivka1

LED (Light Emitting Diode) trubice jsou moderním řešením pro osvětlení, které nabízí několik významných výhod ve srovnání s tradičními klasickými zářivkami. Zatímco klasické trubice vydávají značné množství tepla, což je ztráta energie, LED trubice fungují na principu elektroluminiscence, což znamená, že přeměňují elektrickou energii přímo na světlo bez výrazné produkce tepla. To výrazně snižuje ztráty energie a zlepšuje energetickou účinnost osvětlení.

Ekonomické a ekologické výhody LED trubic

LED trubice jsou dlouhodobě ekonomicky výhodné. Jejich provozní náklady jsou nižší díky menší spotřebě energie a dlouhé životnosti. Klasické trubice mají životnost několik tisíc hodin, zatímco LED zářivky mohou vydržet až desetkrát déle.

Další výhodou LED osvětlení je jeho ekologický dopad. LED trubice obsahují méně škodlivých látek než klasické žárovky, které obsahují rtuť. Tím se minimalizuje riziko pro životní prostředí a lidské zdraví. Dále LED technologie spotřebovává méně energie, což znamená nižší emise skleníkových plynů při výrobě elektřiny.

zarivky3

Budoucnost osvětlení v EU

Zákaz tyčových žárovek v Evropské unii značí začátek nové éry osvětlení, kde moderní technologie, jako jsou LED trubice, přebírají vedení. Díky dlouhé životnosti a nižším provozním nákladům jsou LED trubice dlouhodobě ekonomickým a ekologickým řešením.

V době, kdy ochrana životního prostředí a úspora energie získávají na důležitosti, je přechod na moderní a efektivní osvětlení klíčovým krokem směrem k udržitelné budoucnosti. LED zářivky nám ukazují cestu vpřed, kde můžeme spojit technologický pokrok s ochranou naší planety. 

Pokud chcete zjistit více, podívejte se na naši širokou nabídku trubic na našem webu. Změňte své osvětlení ještě dnes s námi!

Affiliate program