Proč jsou lampy důležité?

Přísloví, které praví, že pod lampou je největší tma, není tak docela pravdivé. Tedy alespoň ne s našimi perfektními LED lampami. V dnešním článku se zaměříme na důležitost tohoto typu osvětlení a podíváme se společně na téma, proč by lampa ve vaší domácnosti rozhodně neměla chybět. Ještě stále nemáte doma svou oblíbenou lampu? Pojďme to nyní napravit článkem, ve kterém se sami přesvědčíte, že vám lampa doma rozhodně chybí.

Lampy_LEDsviti

Historické okénko

To, že jsou lampy součástí lidského života na zemi již dávno předtím, než se začaly vyvíjet různé světelné technologie, dokazuje spousta historických poznatků, které v dnešní době máme k dispozici. Samozřejmě úplně prvním zdrojem světla byl v pradávných dobách oheň. Jenže vynalézaví lidé potřebovali pro své bytí stále dokonalejší techniku a tak vznikaly lepší a lepší svítidla. Využívány byly louče i petrolejové lampy a jejich vznik můžeme datovat již do starověkého Egypta, Řecka i Říma. Tyto zdroje světla byly již pro tehdejší lidstvo skutečně důležité a sloužily k nejrůznějším činnostem. Například k osvětlování obrovských chrámů, malířům k malbě překrásných obrazů a pisatelům k psaní kronik. Nepostradatelnou součástí osvětlovací techniky již ve starověku byly samozřejmě také svíce, které nemohly chybět při žádném náboženském rituálu.

Proč si lampu pořídit?

Důvodů, proč by lampa u vás doma neměla chybět je spousta. Kromě toho, že získáte velmi vkusný dekorativní kousek do vašeho interiéru, bude vaše lampa plnit také velmi praktické úkoly. Osvětlit s ní můžete ty tmavé kouty v místnosti, kam se už světlo z centrálního osvětlení nedostane. Lampy se stanou skvělými svítilnami ve vašem oblíbeném čtecím koutku. Dostatek světla při čtení knih je totiž důležitý pro zachování zdravého zraku. Pokud zrovna nechcete svítit naplno hlavním osvětlením, je stojací lampa skvělou volbou. Lampou s tlumeným vyzařovaným světlem zútulníte atmosféru, která ve vašem domově panuje. Další výhodou je velmi jednoduché přemisťování lamp z místa na místo. Lampu stačí pouze vypojit ze sítě a umístit na libovolné místo, které se vám líbí, nebo kde potřebujete více světla.

Jakou lampu pořídit?

V nabídce našeho e-shopu naleznete celou řadu lamp i lampiček. Lampu do své domácnosti byste měli vybírat především podle toho, k jakému účelu se ji chystáte využívat. Některé lampy mohou sloužit pouze jako jeden z dalších estetických prvků vaší domácnosti. Jiné mohou nahrazovat lampičky na nočních stolcích, pokud u postele v ložnici stolky chybí. Jiné zase naopak slouží ke čtení, k relaxaci i pro navození pohody a klidu. Lampu byste však neměli vybírat pouze podle jejího designu, ale také podle její funkčnosti. Jak takovou správnou lampu vybrat a jaké druhy lamp u nás můžete zakoupit?

Lampa s přídavnou lampičkou

Zcela praktickým pomocníkem ve vaší domácnosti bude stojací lampa, která je ještě navíc doplněna o malou lampičku na čtení. Díky takové lampě můžete volit buď intimnější osvětlení místnosti velkou lampou, nebo si můžete přisvítit malou lampičkou k práci, či na vaší oblíbenou knihu. Malá přídavná lampička bývá flexibilní, proto si můžete její svit nastavit přesně požadovaným směrem. Tento typ lampy doporučujeme vášnivým čtenářům, kteří svou knihu neodloží z ruky.

Stojací lampa se stínítkem

Tyto stylové lampy vytvoří u vás doma zaručeně romantickou atmosféru. Světlo, které vyzařují je příjemné a tlumené. Účel těchto lamp je spíše dekorativní nebo doplňkový a slouží jako hezké designové prvky v interiéru. Umístit je můžete v obývacím pokoji například k pohovce, avšak i v prázdném koutě udělají velikou parádu. Stínítka u těchto lamp mohou být vyrobena z textilního materiálu, ale výjimkou nejsou ani robustní kovová stínidla. Co se týká ramen a stojanů, vybírat můžete lampy se stylovým obloukovým ramenem, na dřevěné trojnožce i s klasickou rovnou kovovou nohou. Výhodou jsou nastavitelná ramena, díky kterým můžete světlo z lampy nastavovat podle potřeby.

Stojací LED lampy

Stmívatelné lampy

Ideální volbou, když už lampu vybíráte, je lampa se stmívatelnou funkcí. Taková lampa do vašeho domova přinese světlo přesně takové, jaké potřebujete. Nastavovat svit můžete podle libosti. Potřebujete jasnější světlo ke čtení či k práci? Nebo se vám bude hodit při romantické večeři jemnější světlo jako kulisa? Právě stmívatelné lampy vám umožní nastavit světlo pro každou situaci.

Stolní lampičky

Na žádném pracovním ani psacím stole by neměla chybět funkční stolní lampička. Na výběr máte lampičky s celou řadou funkcí. Ideální pracovní lampičkou je s flexibilní možností nastavení, měla by být stmívatelná a může mít celou řadu funkcí, jako například zobrazení času, bezdrátové nabíjení nebo USB. Stolní lampy však nemusí být pouze pracovní, ale mohou plnit dekorativní účel a sloužit jako doplňkové osvětlení. V takovém případě můžete koupit hezké designové lampičky, u kterých tolik funkcí nehraje až takovou roli. Důležitý je spíše estetický vzhled lampiček. Samozřejmě na nočních stolcích v ložnici by neměly malé lampičky chybět.

Lampy3_LEDsviti

Lampa může sloužit jako doplňkové světlo, které se zároveň stane hezkým designovým kouskem ve vašem interiéru. Výrazné lampy jsou často středem pozornosti. V menších místnostech mohou stojací lampy dokonce sloužit jako hlavní osvětlení. Rozhodně si myslíme, že lampa by měla být součástí každého domova. Hřejivé světlo dokáže navodit příjemnou náladu a celkově bude vaše domácnost působit mnohem útulněji. S našimi stojacími i stolními lampami rozhodně tmu nezažijete, takže přísloví, které praví, že pod lampou je největší tma vylučujeme. Prohlédněte si v naší pestré nabídce trendy stojací lampy i funkční pracovní lampičky.

Affiliate program