Objevte podzimní trendy 2022: Retro svítidla a barvy přírody

Podzim už nám klepe pomaličku na dveře a s ním přichází období, ve kterém všichni budeme trávit mnohem více času doma. Sychravé počasí a kratší dny k tomu přímo nabádají. Právě teď je ten nejlepší čas, abyste doladili interiér vašeho domova podle nejaktuálnějších trendů, barev i materiálů k jeho úplné dokonalosti. Není nad to, vracet se z práce a deštivého počasí do příjemného, útulného a hezkého prostředí. Chcete vědět jaký styl je pro letošní podzim v kursu? Nechte se inspirovat následujícím článkem, který jsme si pro vás připravili.

Podzimní-trendy_LEDsviti

Zpátky do sedmdesátek

Kdo si 70. léta pamatuje, ten dobře ví, že jim vládly především veselé barvy i pestré vzory. Různé geometrické tvary a čisté linie, přesně v takovém duchu se nesl tehdejší design interiérů, kterému dnes s oblibou říkáme „retro styl“. Tento živý styl bydlení si doslova zamilujete, protože veselé barvy váš domov rozjasní a budete se v něm cítit příjemně. Skvělou zprávou je, že retro styl se dá poměrně snadno kombinovat s ostatními interiérovými designy. Vnést trochu barev si totiž můžete například do skandinávského i moderního bydlení. Pokud tedy plánujete oživit již stávající design, s chutí do toho. Nemusíte nutně přestavět celý dům, abyste šli se současnými trendy. Když totiž oblečete svůj dům nebo byt do nového kabátku, podzimní deštivé dny se stanou rázem radostnější.

Barvy, barvičky

Zapomeňte na nudnou šedou, té přinese podzim s sebou až, až. Letošní podzimní trendy barvy do interiéru jsou syté, zemité a veselé. Zábavně a uvolněně, přesně tak na vás bude působit letošní podzimní trendy interiér. Kombinovat můžete veselou oranžovou barvu s hořčicově žlutou a neměla by chybět ani petrolejově zelená. Vyzdobte svůj domov třeba barevnými květináči, polštářky, nebo jinými textiliemi. Interiér perfektně oživíte například barevnou retro lampou, kterou umístíte vedle pohovky v obývacím pokoji. Semiš i doplňky z macramé příze by rozhodně neměly chybět. Oblíbené jsou v retro stylu také různé třásně i korálky, které mohou být například dekorativní součástí závěsného retro lustru.

Retro_styl_LEDsviti

Svítidla, která na podzim frčí

Nehledejte žádné složité provedení svítidel. Bohatě si vystačíte s klasickým lustrem, ale zato pestře barevným. Pokud z nějakého důvodu nemůžete závěsný lustr instalovat, například kvůli nízkým stropům, můžete sáhnout i po přisazených stropních svítidlech. Prohlédněte si naše designové LED panely, které pořídíte v různých velikostech i pestrých barevných provedeních. Jsou designově jednoduché, ale přesto elegantní. Dostupné jsou v kulatém i hranatém tvaru, takže zvolíte provedení, které vám bude nejlépe vyhovovat. Doladit váš dům i byt můžete také pomocí doplňkového osvětlení, které podtrhne a zútulní interiér. Jako doplňková světla můžete zvolit stojací lampy i stolní lampičky, které umístíte třeba na komodu, nebo odkládací stolek. Designově se nejlépe budou hodit do letošního podzimního interiéru lampy s barevnými textilními stínidly, nebo s barevnou kovovou hlavou. Díky lampám prosvětlíte tmavá zákoutí a zároveň vám poslouží jako krásné a veselé doplňky.

Světlo pro dobrou náladu

Nezapomeňte, že osvětlování domácího interiéru byste měli věnovat na podzim větší pozornost. Díky vhodně zvoleným svítidlům nejen dobře uvidíte na vykonávané domácí i pracovní činnosti, ale také si díky nim můžete výrazně zlepšit náladu. Kdy jindy se hodí dobrá nálada víc, než v chmurných podzimních dnech? Špatné počasí i šedivější dny mohou navodit nepříjemnou depresivní náladu každému z nás. Nejlépe vyzrajete nad splíny a negativními emocemi pomocí dostatečného přísunu světla. Nebojte se sáhnout po dekoračním osvětlení, které můžete do interiéru dobře zakomponovat. Nejen, že získáte hezký doplněk, ale zároveň si navodíte útulnější atmosféru a budete se cítit lépe.

Barevnost-interiéru_LEDsviti

Barevnost i vybavení interiéru jsou důležité

Nejen samotné osvětlení, ale také vhodně zvolené barvy udělají interiér vzdušnější a otevřenější. Pokud potřebujete interiér opticky zvětšit a chcete se v něm cítit dobře, vymalujte si zdi bílou, nebo světlou barvou. Nepřehánějte to také s vybavením, protože méně je někdy více. Jeden či dva doplňky v trendy podzimních zemitých barvách interiér krásně oživí a jistě budou dostačující. Nezapomeňte si vnést do domova kousek přírody a vyberte si různé doplňky z přírodních materiálů. Momentálně jsou oblíbené ratanové, bambusové a korkové materiály. Taková přírodní lampička z bambusu interiér zútulní a bude působit přírodní čistotou.

Odstín světla

Aby vám bylo doma příjemně a mohli jste si po práci dobře odpočinout, doporučujeme volit hřejivé teplejší tóny světla. Teplé odstíny světla na nás působí relaxačně a celkově dělají interiér útulnějším. Teplé světlo svítí hřejivým žlutým odstínem a skvěle při něm vyniká dřevěný nábytek i přírodní dekorace. Teplou chromatičnost osvětlení můžete volit do obýváku i do ložnice. Na místa, kde budete provozovat nějakou aktivní činnost, jako je například vaření, nebo doháníte-li resty v pracovně, tam doporučujeme zvolit svítidla s teplotou chromatičnosti světla 4000 K a vyšší. Tato teplota světla se podobá světlu přirozenému dennímu a má na nás povzbuzující účinky. Pokud využíváte obývací místnost zároveň k relaxaci i práci, mohou pro vás být řešením chytrá svítidla, která si vždy přizpůsobíte aktuální denní době i vaší potřebě. Nastavíte si potřebnou teplotu chromatičnosti, můžete stmívat intenzitu světla a nastavovat různé režimy.

Rozsviťte to také venku

Venkovní osvětlení pomůže s orientací v prostoru za každého počasí i za šera.

S přicházejícím podzimem se dny výrazně zkracují. Do práce odcházíme většinou za tmy a také se za tmy domů vracíme. Důležité je proto také nezapomenout na osvětlení vstupních dveří a příjezdových cest. Jedině se správným osvětlením se budete moci kolem vašeho domu bezpečně pohybovat a vždycky uvidíte na cestu. Praktická jsou svítidla se senzory pohybu, která se rozsvítí automaticky při vašem příchodu domů. K osvětlení příjezdové cesty můžete zvolit moderní zápustná pojezdová světla a před garáží vám posvítí na cestu kvalitní a odolný LED reflektor. Prohlédněte si kompletní nabídku našich venkovních svítidel, se kterými můžete svítit nejen na podzim a v zimě, ale hodit se vám budou v každém ročním období.

Jaké jsou letošní podzimní trendy už víte. Navíc jsme vám přihodili pár užitečných rad, které vám pomohou s výběrem osvětlení, aby váš podzimní pobyt doma byl co možná nejpříjemnější. Teď už zbývá jen poslední krok. Pusťte se do revitalizace vašeho interiéru a vylaďte jej k dokonalosti. Mít stylový a hezký domov je skvělý pocit. Začít můžete například s nákupem nového osvětlení. Na našem e-shopu si vyberete svítidla, která rozzáří váš domov v sychravých podzimních dnech i při dlouhých zimních večerech. Nejste si s výběrem jistí a potřebujete poradit s parametry svítidel? Neváhejte nás oslovit, rádi vám poradíme info@ledsviti.cz.

Affiliate program