Nechte zářit svou zahradu i přes zimu

Zima je roční období, kdy většinou na zahradě příliš času netrávíme. Brzy se stmívá a na zahradu se tak nějak zapomíná. Přitom je to škoda, protože zahrada může vypadat skvěle také v zimě. Venkovní LED světla mohou vaší zahradě dodat jedinečný vzhled, který oceníte nejen během Vánoc. Zimní zahrada má své kouzlo.

Venkovní-LED-světla-vytváří-jedinečnou-atmosferu

Vybírat musíte odolná světla

Pokud se rozhodnete pro osvětlení zimní zahrady, musíte se poohlédnout po speciálních světlech s vysokým stupněm krytí. Do exteriéru se používá venkovní osvětlení se stupněm krytí IP 65, které odolává nejen prachu a povětrnostním vlivům, ale třeba i vodě a vlhkosti. Jedině takové světlo vám venku vydrží. Pokud byste dali ven obyčejné svítidlo určené do interiéru, velmi rychle přestane fungovat. Kvalitní a odolné venkovní osvětlení vydrží roky.

Vsaďte na venkovní solární světlo

Abyste příliš neutratili za energie, které jsou letos opravdu drahé, doporučujeme jako venkovní osvětlení zejména solární světlo. Kvalitní solární osvětlení dostatečně osvětlí zahradu, a navíc má mnoho výhod - nemusíte je napojovat na elektroinstalaci, která samozřejmě na zahradě chybí a zároveň vás jejich provoz nestojí žádné peníze.

Solární osvětlení se jednoduše během dne nabije a následně dokáže svítit i několik hodin až celou noc. Výdrž moderních solárních svítidel je skutečně velká. Počáteční investice do tohoto typu osvětlení se vám může vrátit už za první 3 měsíce provozu. Záleží ale na mnoha okolnostech. Nicméně jisté je, že solární osvětlení je budoucnost venkovního osvětlení a osvětlení zahrady.

Osvětlení příjezdové cesty a chodníků po celý rok

Venkovní LED světla jsou nejen dekorativním prvkem, ale jsou navíc praktická. Pokud máte příjezdovou cestu k domu, vyplatí se ji dobře osvětlit. Jednak to zvyšuje bezpečnost, ale navíc takto osvětlená příjezdová cesta vypadá skvěle. Vhodné jsou solární LED lampy, které osvětlují obrys příjezdové cesty nebo chodníku.

Solární-lampy-vhodné-k-osvětlení-chodníku_1

Zejména u osvětlení příjezdové cesty a chodníků doporučujeme nainstalovat také čidlo pohybu. Nemusíte tak světla vůbec rozsvěcet, ale jednoduše se sepnou, když zaznamenají pohyb. Nejen, že to pohodlné, ale navíc takové osvětlení umí šetřit peníze. Studie ukazují, že osvětlení s čidlem pohybu dokáže uspořit zhruba 25 až 30% nákladů na osvětlení.

Osvětlení okolí domu

Se zimní zahradou je samozřejmě spojeno okolí domu. Ať už jeho dvůr nebo přilehlé záhony. Osvětlení těchto částí je také potřeba. Navíc jste možná ani netušili, že osvětlení okolí domu působí jako prevence před zloději. Většinou se využívají moderní nástěnná světla, která se instalují přímo na fasádu domu.

Osvětlení stromů v zahradě

Dobře vypadají také osvětlené stromy, a to nejen v zimě. Velmi často se v zahradě využívá nasvícených stromů, které vytváří často jedinečnou atmosféru. O to více pak v zimě, když jsou stromy pokryty vrstvou sněhu. Jestliže v zahradě máte nějaké vzrostlé stromy, decentně je nasviťte.

Světla do zahradní architektury

Především ve větších zahradách se často setkáváme se zahradní architekturou - altánem, případně pergolou. Ty se dají využívat celoročně, pokud do nich umístíte nějaký zdroj tepla. A samozřejmě se neobejdou bez osvětlení, protože zimní večery jsou opravdu dlouhé a přicházejí brzo. Do těchto prostor se kromě různých dekoračních zimních řetězů hodí také vlhku vzdorná stropní světla, která dostatečně osvětlí celý prostor.

Venkovní-lampy-například-na-zahradní-architekturu

Zimní zahrada propojí dům se zahradou

Unikátní je zároveň zimní zahrada. Ta přirozeně propojí dům a samotnou zahradu. Oceníte ji zejména v zimě, ale obývat ji můžete celoročně. Ochrání vás před podzimním i zimním počasím, a přitom budete vždy téměř na dosah zahradě. Právě v zimní zahradě se můžete cítit jako venku, ale přitom být v teple i během chladných a deštivých dnů. Osvětlení tady můžete vyřešit například pomocí venkovních LED pásků, které mohou zimní zahradu krásně osvětlit i zvenku.

Affiliate program