Jaká svítidla vybrat do skladu?

Ať už uchováváte ve skladu cokoliv, je potřeba si v tomto prostoru dobře posvítit. Výběr vhodného osvětlení do těchto podmínek se odvíjí od spousty důležitých faktorů. V neposlední řadě je potřeba při plánování osvětlení do skladovací haly myslet také na normy, kterým světelný projekt pro sklad podléhá. V tomto článku vám představíme možnosti osvětlení pro velké i malé sklady, díky nimž můžete zdokonalit světelné podmínky v tomto prostředí.

osvětlení-skladu_LEDsviti

Ani osvětlení ve skladu by nemělo být bráno na lehkou váhu. Vhodnými světelnými podmínkami vylepšíte komfort vašim zaměstnancům a vytvoříte dokonalé podmínky pro skladovací zásoby. Zároveň se ve skladu budete dobře orientovat. To ale není vše. Díky LED svítidlům a jejich praktickým funkcím můžete ušetřit i významné částky za provoz svítidel. Nejen za energie, ale také za jejich údržbu.

Proč je osvětlení ve skladu důležité?

Skladujete potraviny, oblečení, elektroniku, nebo jiné zboží? Dostatečně osvětlená skladovací hala je nutností v každém případě. Díky dostatečnému a neoslňujícímu světlu budou vaši zaměstnanci hned vědět, do jakého regálu, pro které zboží sáhnout. Ovlivníte tím také jejich bezpečnost při práci. Často se ve skladech pracuje ve výškách a manipuluje se s těžkým zbožím. Bez kvalitního světla se vaši zaměstnanci neobejdou. Riziko úrazu je v těchto prostorách opravdu vysoké. Proto si zadejte jako důležitý úkol, vyřešit osvětlení skladu v co nejbližším termínu.

Jaké parametry sledovat?

Každý sklad je jiný. Proto je vždy nejlepší zvolit řešení osvětlení přímo na míru. Jsou aspekty, které stojí za zváženou, pokud plánujete osvětlení skladovací haly. Stmívatelná svítidla vám mohou přinést řadu výhod. Nejen, že díky regulaci jasu můžete uspořit ještě více energie. Umělé zdroje světla přizpůsobujete v závislosti na skutečném denním světle. Tím vytváříte ideální podmínky k práci i pro skladované zásoby, které mohou být třeba na světle závislé.

Jaké-parametry-sledovat_LEdsviti

Díky správně osvětlené skladovací hale zajistíte zaměstnancům mnohem lepší orientaci ve skladu a zároveň dbáte na jejich bezpečnost.

Kupujte kvalitní průmyslová svítidla, která jsou předurčená pro dlouhé a náročné provozy. Provozní doba skladu zde hraje důležitou roli. Pracuje se u vás i v nočních hodinách? Potřebujete svítidla s opravdu dlouhou životností, která zvládnou i nonstop provoz.

Dbejte pro vaše pohodlí také na to, aby svítidla byla snadná na údržbu. Vyhýbejte se složitým tvarům. Volte jednoduché. Pořiďte svítidla, která jsou vyrobena ze snadno čistitelných materiálů, odolných vůči rozbití. Ideální jsou v tomto případě kvalitní plasty, které stačí v případě zanesení nečistotami otřít pouze hadříkem.

Jaké typy svítidel do skladu vybírat?

Na trhu naleznete spoustu druhů svítidel. Orientovat se někdy v tak široké nabídce nemusí být jednoduché. Přinášíme vám proto několik doporučení na svítidla, která se do skladů hodí.

Jaké-typy-svítidel-do-skladu-vybírat_LEDsviti

Pořiďte si kvalitní, odolná svítidla s dlouhou životností, která vám poslouží spoustu let. LED technologie splňuje všechny tyto požadavky.

LED zářivková tělesa

Možná jste se rozhodli pro rekonstrukci stávajícího osvětlení. Používáte ve skladu ještě fluorescenční zářivky? Pořiďte si efektivnější a úspornější náhradu, kterou jsou LED zářivková tělesa. Přinesou vám spoustu výhod. Tělesa jsou odolná, většina prachotěsná a voděodolná, proto vhodná do náročných pracovních podmínek. Navíc budete svítit s mnohem ekologičtějším osvětlením, které má menší podíl na uhlíkové stopě a k jeho výrobě se nepoužívají nebezpečné látky, jako je například rtuť nebo olovo.

Svítidla se senzory pohybu

V koridorech, kde nepotřebujete stálé osvětlení, nebo na toaletách a v šatnách můžete použít svítidla s čidly. Senzory snímají pohyb ve svém dosahu, a pokud nějaký zaznamenají rozsvítí se automaticky, bez nutnosti použití vypínače. Stejně tak se i po nějakém časovém úseku sama zhasnou. Světla pak nezůstávají rozsvícená zbytečně, když to není potřeba a výrazně usnadňují práci, protože nemusíte hledat vypínač pokaždé, když potřebujete rozsvítit, anebo zhasnout.

Nouzová světla

Připravte se i na špatné scénáře, kterým může být například výpadek proudu. Pořiďte si nouzová světla, která v případě přerušení dodávek elektrické energie svítí. Taková svítidla disponují kvalitními bateriemi a vyzařují světlo i několik hodin poté, co jsou odpojena od sítě.

Moderní průmyslová svítidla

Do těchto řad patří takzvaná High Bay svítidla, která jsou vysoce výkonná a vyrobená z odolných materiálů. Poskytují rovnoměrné světlo i z vysokých výšek halových konstrukcí. Kvalitní světelný výkon a perfektní zpracování, to jsou přesně ta svítidla, která se do skladovacích prostor perfektně hodí.

Přenosné reflektory

Přenosná svítidla jsou skvělými parťáky tehdy, když si potřebujete posvítit do regálu na místo, kam už světlo hlavní techniky nedosáhne. Přenosný reflektor, se kterým si posvítíte kamkoliv a kdykoliv, je praktickým řešením pro vaše pracovníky v nejrůznějších situacích.

Ušetřete za osvětlení i více než polovinu provozních nákladů než doposud. Kvalitní řešení osvětlení vašeho skladu zajistí perfektní světelné podmínky na pracovišti. Navíc můžete výrazně zlepšit efektivitu vašich zaměstnanců, protože světlo v tomto ohledu je důležitým faktorem, který pracovní proces ovlivňuje. Plánujete osvětlení pro malý sklad, nebo větší skladovací halu? Napište nám na info@ledsviti.cz a my vám pomůžeme se světelným projektem až po dodávku svítidel a realizaci.

Affiliate program