Pracovní LED světla: kvalitní a úsporní pomocníci

Při práci i hobby koníčkách je dostatek světla více než důležitý. Ať už se pohybujete v jakémkoliv odvětví - stavíte domy, pracujete v zemědělství, nebo je vaším koníčkem jízda čtyřkolku či offroad vozem, bez kvalitního osvětlení se tyto činnosti prostě neobejdou. Pracovní LED svítidla jsou díky svým perfektním vlastnostem jako stvořená do obtížných podmínek a v tomto článku se dozvíte, jaké výhody mají LED svítidla oproti ostatním světelným technikám.

Pracovní-světla_LEDsviti

LED světla na pracovní stroje i na auto, nebo na stavbu

Pracovní světla si pořizujte podle toho, jak a kde se je chystáte využívat. Vybírat totiž můžete hned z několika druhů pracovních světel, jako jsou například reflektory, přídavná pracovní světla či světla podle nízkého a vysokého napětí. Vaše volba pracovního světla by se vždy měla řídit tím, zda si s ním budete přisvěcovat na cestu, když pojedete traktorem po poli, zda-li jej budete využívat jako hlavní zdroj světla při práci na stavbě či vám bude sloužit například ve vaší dílně nebo v garáži. Podle toho si už vyberete svítidlo přesně pro vaše potřeby, které upevníte na konstrukci pracovního stroje, případně využijete reflektory se stojany nebo použijete přídavná světla jako doplňková couvací světla.

Druhy pracovních světel

Vyberte si v naší široké nabídce přesně takové pracovní světlo, jaké potřebujete. Ptáte se, jaké druhy pracovních LED světel u nás najdete? Můžete vybírat z těchto praktických pracovních světelných pomocníků:

Proč jsou pracovní světla důležitá?

Řada stavebních prací je prováděna za snížené viditelnosti, což znamená, že práce začínají hodně brzy ráno, ještě za tmy a nebo pokračují až do pozdních nočních hodin. Pro bezpečnost práce je dostatek světla důležitý a mnohdy se díky dobře osvětlenému pracovišti předejde úrazům a jiným nešvarům. Navíc práce, které jsou vykonávané bez dostatku světla nemohou být nikdy efektivní, ani správně dokončené. Světlo je pro vás i vaše zaměstnance důležité, proto je na místě vybírat opravdu kvalitní a odolná svítidla.

Proč právě LED světla?

Odpověď je jednoduchá, žádná světelná technika vám totiž tolik výhod neposkytne. Oproti halogenům jsou pracovní LED světla výrazně úspornější, což pocítíte především po nějaké době používání LED svítidel. Náklady, které do LED osvětlení investujete se vám díky vysoké úspornosti mnohonásobně vrátí. Kromě úspory vám přijde také jistě vhod extrémně dlouhá životnost. Koho by taky nepotěšilo, že nemusí světelnou techniku měnit každého půl roku. Průměrně se životnost pracovních svítidel pohybuje kolem 50 000 hodin svícení. A to je, dáte nám jistě za pravdu, spousta odpracovaných hodin. Další výhodou jsou praktické funkce, jako například konstrukce pracovních LED svítidel. Díky praktickým držákům umístíte přídavné světlomety na jeřáby, bagry i motorky. Reflektory můžete využít jako nástěnná světla, a pokud si pořídíte přenosný reflektor, umístíte jej v podstatě kamkoliv, kde zdroj světla potřebujete. Osvědčily se také teleskopické stojany, se kterými si posvítíte na místo činu i z větší výšky.

Pracovní-světla_LEDsviti2

Přídavná LED světla

Ať už jste vášnivými milovníky offroadových strojů a rádi se proháníte lesním terénem na čtyřkolce, motorce či v jeepu, nebo vás živí řízení pracovních strojů, určitě nám dáte zapravdu, že na každou cestu potřebujete dobře vidět. A je celkem jedno, jestli jedete na pole brzy ráno posekat, nebo zachraňujete lidi v terénu. V některých podmínkách totiž zjistíte, že běžné světlomety nestačí a pro jasný přehled v terénu vám velmi dobře poslouží světla přídavná. Díky nim získáte dokonalý přehled, protože vám efektivně posvítí ještě daleko před váš stroj, a ani z boční strany vás například lesní zvěř nepřekvapí. Přídavná LED světla svítí jasným světlem, jsou odolná vůči otřesům, vodě i prachu a vybírat si můžete z několika napěťových rozsahů.

LED Reflektory

Nezbytnou součástí nejen venkovních prací jsou právě reflektory. Jsou nezbytnými svítidly při venkovních pracích, při stavbě silnic, mohou perfektně nasvítit stavby a budovy nebo si s nimi rozsvítíte před vchodovými dveřmi či na příjezdovou cestu. Jako oblíbené pracovní reflektory se osvědčily ty přenosné. Posvítit si s nimi totiž můžete kdekoliv je to zrovna potřeba. Reflektory se vyznačují především svou vysokou svítivostí, díky čemuž vám už neunikne žádný detail a práce bude vždy perfektně odvedená. To všechno podtrhuje fakt, že i přesto, že jsou LED reflektory výkonné a mají vysokou svítivost, stále se jedná o velmi úsporné osvětlení, které efektivně nahradí staré halogeny i výbojky. K přístupovým dveřím a vchodům se mohou hodit také reflektory s čidlem pohybu, které se rozsvítí vždy, když detekují pohyb.

Pracovní-světla_LEDsviti3

Pracovní světla na 12, 24 i 48V

Pokud svítidlo nemůžete zapojit do klasické zásuvky, která má napětí 230V, ale budete jej zapojovat například do zapalovače v automobilu, kamionu nebo přímo svítidlo napojíte na elektrický obvod stroje, pak určitě vybírejte svítidla s nižším napětím. Většina těchto typů svítidel má skvělé vlastnosti, a to ať už výborné uchycení na jakýkoliv terénní stroj, jednoduché polohování i daleký dosvit. Kvalitní zpracování svítidel jim dodává vysokou odolnost a obtížné podmínky je rozhodně nezaskočí.

Posviťte si na cestu i na práci s našimi kvalitními pracovními světly i reflektory. Vyberte si z široké nabídky svítidlo, které se stane vaším praktickým pomocníkem za jakékoliv situace. A ačkoliv známý frontman skupiny Nirvana pravil, že: „Bez světel je to méně nebezpečné“, tak my tedy tvrdíme pravý opak a dovolíme si tvrdit, že kvalitní osvětlení je pro bezpečnost práce i pro pohyb terénními stroji nezbytně důležité. Navštivte náš e-shop a prohlédněte si kompletní nabídku vysoce kvalitních pracovních svítidel. Hledáte svítidlo na bagr, jeřáb, jeep, loď, do dílny či na stavbu? U nás si vybere každý.

Affiliate program