Jak vybrat správné stropní svítidlo?

Výběr správného stropního svítidla není žádná věda. Pomůžeme vám vybrat ideální svítidlo, které osvětlí váš prostor podle vašich představ. Pro obývací pokoj, který je menší, se hodí přisazené stropní svítidlo. Poskytuje dostatečné světlo, místnost tak bude působit opticky větší. Pro místnosti s vysokým stropem doporučujeme závěsná svítidla, která dokonale zaplní prostor a v místnosti vyniknou. Do kuchyně se hodí svítidla přisazená s širokým úhlem rozptylu světla, do koupelny nad sprchový kout nebo toaletu jsou zase vhodná koupelnová světla se zvýšeným krytím IP, která jsou odolná proti vlhkosti. Stropní svítidla nemusí být pouze v domácnosti, můžete je umístit do galerií nebo na pracoviště. Na chodby můžete použít stropní svítidla s pohybovým čidlem, která se sama rozsvítí při detekci pohybu a zhasnou po uplynutí nastaveného času. Na našem e-shopu si vyberete z velkého množství přisazených stropních svítidel různých tvarů, barev, výkonů i velikostí.

Jak-vybrat-správné-stropní-svítidlo-LEDsviti

Stropní svítidla, jak už název napovídá, jsou primárně určena pro instalaci na strop místnosti. Některé typy můžete však použít také na stěnu. Stropní svítidlo může plnit funkci hlavního svítidla a není třeba ho doplňovat dalšími světly. Pro osvětlení tmavých prostor vám však doporučíme využít i doplňkové osvětlení, například LED pásky na police, stojací lampu nebo stolní svítidlo. V nabídce máme spoustu tvarově i barevně rozmanitých svítidel. Při výběru berte v potaz velikost místnosti a architektonické zpracování. Pro větší místnosti je vhodné vybrat více kusů svítidel, abyste dosáhli co nejlepší rovnoměrnosti světla. Naopak pro menší místnosti bude stačit jedno hlavní svítidlo s vyšším výkonem. Stropní svítidla se hodí do šatny, koupelny, kuchyně, dětského pokoje i do ložnice.

Proč vybrat stropní svítidlo?

Stropní svítidla jsou jednoznačně nejpoužívanějším typem osvětlení ve světě i u nás. Jedná se o jednoduché a efektivní řešení. Nabízená stropní svítidla u nás na e-shopu LEDsviti.cz jsou vybavena LED technologií, která má mnoho výhod. Zákazníci oceňují především nízkou spotřebu energie, okamžitý náběh do plného výkonu a dlouhou životnost. Vybírejte ze široké nabídky stropních svítidel a zvolte si to pravé přesně podle vašich představ. Pokud si nejste jisti, tak se neváhejte obrátit s jakýmkoliv dotazem na naši zákaznickou linku a my vám s výběrem poradíme.

Jakou svítivost vybrat?

Při výběru nového svítidla na strop je důležitý nejen tvar, ale především také barva a intenzita světla. Při výběru správné intenzity osvětlení se můžete řídit obecným doporučením, které udává, že pro obytné místnosti se standardní výškou stropu by měl celkový výkon instalovaných svítidel být okolo 2-3W na m2 podlahové plochy. Čím vyšší hodnota výkonu je, tím bude světlo intenzivnější, ale zároveň bude mít větší spotřebu. Pro předsíň či chodbu je vhodné tlumenější světlo s výkonem v rozmezí od 12W do 20W. Pro obývací pokoj jsou vhodná stropní svítidla s vyšším výkonem nad 20W a pro kuchyně a haly, kde je potřeba hodně světla, bude nejlepší výkon v rozmezí 30W–40W. Vyšší svítivost nad 40W je vhodnější do pracoven a kanceláří. Na našem e-shopu LEDsviti.cz můžete jednoduše filtrovat světla podle parametrů a zúžit si tak výběr pouze na svítidla, která vyhovují vašim požadavkům.

Jaké mají stropní svítidla výhody a nevýhody?

Všechna námi nabízená stropní svítidla jsou vybavena nejmodernější LED technologií, která má oproti jiným zastaralým technologiím mnoho výhod. Mezi plusy patří nízká spotřeba elektrické energie, šetrnost k životnímu prostředí a dlouhá životnost. Podle našeho testování LED svítidla spotřebují až o 90 % méně energie a uspoří vám tak spoustu peněz na účtech za energii. Díky efektivní přeměně energie na světlo nedochází u LED svítidel k nadměrnému zahřívání a nemůže vám hrozit popálení. Jednoznačné je, že tato technologie má více výhod než nevýhod. Jednou z mála nevýhod může být vyšší pořizovací cena, ale vzhledem k nízké spotřebě a dlouhé životnosti se vám vynaložené peníze na nákup LED osvětlení brzy vrátí. Často se také mluví o modré složce, kterou světlo produkované LED svítidly obsahuje - to platí především u studené bílé s teplotou chromatičnosti nad 6000K, proto například do ložnice nebo dětského pokoje doporučujeme používat teplé světlo, které obsahuje minimální podíl modré složky.

Které stropní svítidlo je pro vás nejlepší?

Stále váháte, jaké stropní svítidlo vybrat? Nevíte, které pro vás bude to nejlepší, ať už jde o vzhled nebo výkon? Nezoufejte, rádi vám poradíme. Zákazníci, kteří hledají moderní stropní svítidla, která zapadnou do místnosti a budou vhodně doplňovat interiér, jsou nejvíce oblíbená designová stropní svítidla. Vybírat můžete z různých barev, tvarů i velikostí. Na výběr jsou jak v přisazeném, tak závěsném provedení se stropní konzolí a lanky. Nároční zákazníci mohou zvolit SMART svítidla, u kterých si mohou pomocí dálkového ovládání nebo aplikace změnit intenzitu i teplotu světla podle momentální situace a nálady. Pokud nelpíte na designu a zajímá vás především cena, naleznete v naší nabídce také spoustu svítidel, která sice svým vzhledem nenadchnou, ale ani neurazí a dají se pořídit za ceny již od několika stovek korun. Oblíbená jsou například kulatá stropní svítidla NELA nebo hranatá stropní svítidla LUKA výrobce Ecoplanet. Do kanceláří se nejčastěji používají přisazené LED panely s rámečkem, v průmyslových budovách a skladech se zase můžete setkat s přisazenými prachotěsnými svítidly.

Jak vybrat levné a kvalitní svítidlo?

Tato otázka je velmi častá a my na ni známe odpověď. Na trhu se pohybujeme téměř 10 let, za tu dobu jsme měli možnost pracovat se spoustou výrobců a rukama nám prošly desítky tisíc svítidel. Uvědomujeme si, že reklamace jsou pro naše zákazníky i pro nás zbytečnou starostí, proto se snažíme nabízet pouze kvalitní svítidla ověřených značek. Svítidla jsou velmi důležitým doplňkem do interiéru i exteriéru a jen těžko se bez nich v dnešní době obejdete. Nechcete do svítidel investovat celou výplatu? V dnešní době ceny LED svítidel do domácností klesají tak nízko, že už bývají často stejně levná jako klasická svítidla.

Jak se starat o stropní svítidla?

O stropní svítidla se nemusíte skoro vůbec starat. LED zdroje nabízí velmi dlouhou životnost, která se většinou pohybuje od 25000 do 50000 hodin. Při běžném použití vám tak stropní svítidlo s LED technologií může sloužit po několik dalších desetiletí. O svítidla se po nainstalování už nebudete muset zajímat. LED světlo vám na rozdíl od klasické žárovky nemůže prasknout a vy si tak můžete užít nerušeného svícení bez jakýchkoliv starostí. Stropní světla je dobré občas důkladně vyčistit za použití vody a běžných mycích prostředků. Před čištěním nezapomeňte světla odpojit od elektřiny a následně povrch vysušit.

Jak instalovat stropní svítidla?

Úkolem stropního svítidla je nasvítit dostatečně požadovanou plochu. K tomu jsou nejlepší LED stropní svítidla, která můžete umístit téměř kamkoliv. Například do chodeb, na schodiště, do sklepů, na toalety, ale i do kancelářských či průmyslových budov. Bez správné instalace vám svítidlo nebude svítit. Pokud nemáte dostatečné znalosti a zkušenosti, doporučujeme svěřit zapojení svítidla odborníkům. Pokud se přeci jen rozhodnete instalaci zvládnout svépomocí, připravili jsme pro vás jednoduchý návod.

Nejprve vypněte elektrický proud, nejlépe shozením příslušného jističe. Pokud je svítidlo opatřeno krytem, sundejte kryt a přiložte stropní LED svítidlo na požadované místo instalace. Umístěte světlo do požadované polohy a označte si tužkou místa otvorů pro uchycení. Vrtačkou vyvrtejte otvory, vložte do otvorů hmoždinky a otvorem ve stropním LED svítidle protáhněte síťový kabel. Dále svítidlo připevněte pomocí šroubů do připravených dírek s hmoždinkami. Připojte správné barevné vodiče do svorkovnice na světle. Umístěte kryt svítidla zpět. Nyní můžete zapnout elektrický proud.

Je potřeba dokoupit nějaké příslušenství?

Ke stropním svítidlům není většinou potřeba dokupovat žádné příslušenství, protože vše potřebné je obsaženo v balení svítidla. Pokud si vyberete stmívatelné svítidlo, jehož součástí není dálkový ovladač, budete potřebovat dokoupit stmívač, abyste mohli nastavovat intenzitu světla. Pokud budete chtít, aby se svítidlo zapínalo a vypínalo samo při zaznamenání pohybu, můžete přikoupit pohybový HF nebo PIR senzor. Stmívače, senzory, kabely, spojky a další příslušenství pro instalaci naleznete v kategorii Elektromateriál. Prozkoumejte nabízené doplňky ke svítidlům v našem e-shopu LEDsviti.cz.

Jakou barvu světla vybrat do vašeho interiéru?

Barva světla nebo také teplota chromatičnosti světla je ukazatel vyzařované barevnosti světla. Udává se v jednotce kelvin (K). Čím větší je hodnota chromatičnosti, tím více bude vyzařované světlo studenější. Stropní svítidla s teplotou chromatičnosti pod 3500K svítí teplým světlem s odstínem žluté až oranžové a hodí se do míst, kde se chcete cítit uvolněně a kde budete odpočívat. V rozmezí 4000-5000K se nachází denní bílá, která je neutrální a blíží se nejvíce přirozenému dennímu světlu. Takové světlo můžete umístit nad kuchyňskou linku, do koupelny či do jídelny. Světla s vyšší chromatičností nad 6000K jsou studenější a jsou vhodné do míst, kde pracujete, například do ateliéru nebo do kanceláře.

Vyplatí se koupit chytré osvětlení?

Chytré SMART osvětlení je moderní volbou osvětlení interiéru. Umožňuje samostatně ovládat jednotlivá svítidla, programovat si denní módy a měnit intenzitu světla. Nikdy ovládání světel nebylo jednodušší, z pohodlí vaší pohovky lze zapínat či vypínat světla přímo na vašem chytrém telefonu. Při spárování s hlasovými asistenty je ovládání ještě jednodušší. Vybírejte chytré osvětlení do domácnosti, nad jídelní stůl nebo do ložnice.

Proč nakoupit stropní svítidla u LEDsviti.cz?

Na našich zákaznících nám velmi záleží a zaručujeme jim kvalitu a spolehlivost. Jednou z výhod je doprava zdarma při nákupu nad 1000 Kč přes Zásilkovnu nebo nad 5000 Kč kurýrem. Spokojenost zákazníkům s nákupem v našem obchodu LEDsviti.cz se dlouhodobě pohybuje od 97% do 99% na základě hodnocení na portálu Heureka.cz. Díky kvalitním službám jsme získali několik certifikátů, například Zlaté ověřeno zákazníky nebo Spolehlivá firma. Na vrácení a výměnu zboží poskytujeme nadstadardní dobu 60 dnů. Nejprodávanější produkty držíme stále skladem a většinu objednávek odesíláme obratem. Pro zákazníky nabízíme kvalitní a odborný servis ke všem prodávaným produktům. V naší nabídce najdete přes 5000 produktů a více než 1500 produktů si můžete detailně prohlédnout díky 3D animacím.

Kromě dopravy na výdejní místo zdarma při nákupu nad 1000 Kč nebo kurýrem na adresu nad 5000 Kč nabízíme našim zákazníkům také množstevní slevy, které je možné uplatnit při objednávkách nad 10000 Kč. Pokud jste elektrikář, montážní firma nebo obchodník, kontaktujte nás a rádi vám nastavíme velkoobchodní slevy na celý sortiment. Velké projekty řešíme individuálně, v případě zájmu připravíme světelný výpočet a cenovou nabídku přímo na míru pro konkrétní zakázku.

Affiliate program