Jaký druh stropního svítidla vybrat?

Stropních svítidel je dnes na trhu celá řada a někdy vám výběr toho pravého svítidla může dát opravdovou fušku. Ne každé svítidlo se však hodí do každé místnosti a ne každý design svítidla bude do vašeho interiéru dobře zapadat. Proto vám přinášíme nyní praktický přehled různých typů stropních svítidel, který vám pomůže s jejich výběrem a usnadní vám nákup.

Jaký-druh-stropního-svítidla-vybrat

Klasická přisazená stropní svítidla

Běžná stropní svítidla s přisazenou instalací se hodí do menších místností, na chodby a do předsíní, ale můžete je klidně využít ve veřejných společných prostorách bytových domů či ve vašem podniku. Výhodou tohoto typu osvětlení je jeho velmi snadná instalace, kterou hravě zvládne kdokoliv. Vybírat můžete z různých designů, tvarů i barev těchto svítidel. Klasická světla mohou být kulatá i hranatá, ale vybrat si do svého interiéru můžete i zajímavé trendy kousky, které váš domov zcela jistě oživí. Menší místnosti s nižšími stropy jsou pro tato svítidla ideální a klasické přisazené svítidlo opticky zvětší i ten nejmenší obýváček.

LED panely

Milujete moderní bydlení, které překypuje čistými liniemi a zároveň takový interiér uchvátí svým jednoduchým provedením? Pak jsou LED panely ta pravá stropní svítidla do vaší domácnosti, kanceláře i provozovny. Vybírat můžete hned z několika možných provedení LED panelů. Pokud preferujete nenápadnější osvětlení, můžete svůj výběr soustředit na vestavné LED panely, které se hodí do interiérů se sádrokartonovými stropy. Hledáte-li výraznější svítidlo, které bude zcela jistě středem pozornosti, pak doporučujeme naše designové LED panely. U těchto panelů můžete vzájemně kombinovat nejen různé velikosti, ale také je možné designové LED panely vybírat v několika barevných provedeních a vytvořit si tak lze zcela unikátní designový prvek ve vašem obýváku, v ložnici nebo v kuchyni. V naší nabídce naleznete také designové LED panely s ovládáním. Díky praktickému ovladači je možné panely nastavovat přesně podle vaší potřeby. Můžete je stmívat a také měnit barevnost světla. Přisazené LED panely jsou ideální pro klasické betonové stropy a instalovat je můžete nejen na strop, ale i na stěnu. Vybrat si můžete také LED panely s možností zavěšení na lanka, které nahradí perfektně běžné lustry.

Bodovky

Bodová-světla-LEDsviti

 

Nenápadná bodová světla jsou hitem již pěknou řádku let. Jejich nadčasový design je velmi oblíbený a s těmito nenápadnými světýlky se dá v interiéru vykouzlit ledacos. Výhodou bodovek je, že v prostoru nezabírají téměř žádné místo a lze díky nim osvětlit pouze jednotlivá místa a kouty v místnosti, které potřebují dodat ještě trochu světla. Bodovky si můžete pořídit v různě barevných provedeních a sladit je tak přesně s designem vašeho interiéru. Můžete dokonce vybírat tvary hranaté, nebo kulaté. Umístění bodovek je zcela na vašem uvážení, protože se hodí do jakékoliv místnosti. Pokud tedy uvažujete doplnit hlavní osvětlení o bodovky například v dětském pokojíčku, nebo se chystáte bodovkami nasvítit kuchyňský ostrůvek či jinou pracovní plochu, určitě s nimi nesáhnete vedle. Bodovky se totiž hodí kamkoliv.

Stropní svítidla s čidlem

Tento praktický druh osvětlení vám usnadní spoustu práce. Speciální senzory pohybu, kterými svítidla disponují, totiž dávají pokyn k rozsvícení svítidla pokaždé, když detekují ve svém okolí nějaký pohyb. Svítidla s pohybovým senzorem využijete nejlépe například na chodbách, v předsíních, nebo u vstupních dveří do domu. Skvěle se také hodí na veřejné toalety nebo do společných prostor v domech, hotelech či v restauracích. Pokud se chystáte využít svítidlo s čidlem ke vchodovým dveřím, doporučujeme vybírat svítidla s vyšším stupněm krytí, alespoň IP44. Jedině tak budou svítidla bezpečná i v nepříznivém deštivém počasí. Nehledejte už vypínače kdykoliv přijdete domů. Kupte si stropní svítidla s čidlem, která vám na cestu posvítí automaticky.

Stropní svítidla do koupelny

Do koupelny patří odolná svítidla s vysokým stupněm krytí. Vzhledem k častému používání vody a vlhkosti v koupelnách jsou ideální ta svítidla, která splňují stupeň krytí alespoň IP44. Svítidla, která si vybíráte do své koupelny by měla být vyrobena z odolných materiálů vůči korozi. V naší nabídce naleznete celou řadu voděodolných svítidel, která mohou být přisazená ke stropu či dokonce vestavná do sádrokartonového podhledu. Vybírat můžete svítidla v různých barevných provedeních, například v klasické bílé i moderní chromová svítidla. Světlo v koupelně by mělo být jasné, neoslňující a dostatečné k provádění všech hygienických návyků, které v koupelně uskutečňujete.

Lustry a závěsná svítidla

V naší nabídce najdete celou řadu závěsných svítidel, od noblesních a luxusních křišťálových lustrů až po moderní závěsné lampy v unikátních designech. Závěsné svítidlo je ideálním osvětlením nad jídelní stůl, hodí se do rozlehlých hal a všude tam, kde to výška stropu dovolí. Lustry nejsou vhodné k instalaci do místností s nízkými stropy a v tomto případě doporučujeme zvolit spíše LED panely nebo klasická přisazená stropní svítidla. Pamatujte, že lustr není pouze svítidlem, ale také zajímavým interiérovým doplňkem a vždy by měl ladit společně s celkovým provedením vašeho domu, bytu či podniku.

Křištálové-lustry

Stropní svítidla nejen do domácnosti

Stropní svítidla jsou součástí každého interiéru včetně kanceláří, škol, ordinací, obchodů a jiných služeb. Prohlédněte si naší kompletní nabídku ve které naleznete také například LED panely do kazetových stropů, vysoce úsporné LED zářivky i s LED tělesy nebo dokonce přímo průmyslová svítidla, která využijete v každé hale, ve skladu i výrobně. Vyberte si výkonná svítidla, díky kterým zvládnete uspořit spoustu nákladů za energie a získáte efektivní a odolné osvětlení ve vaší firmě.

V dnešní době, kdy je na trhu dostupná celá škála svítidel není jednoduché někdy to správné osvětlení vybrat. Věříme, že vám tento přehled stropních svítidel pomůže při vašem nákupu a ať už se rozhodnete jakkoliv, budete s vaším výběrem spokojení. Podívejte se na naší kompletní nabídku stropních svítidel a vyberte si trendy svítidla do domácnosti i praktické osvětlení pro komerční využití. S našimi LED svítidly rozsvítíte váš život.

Affiliate program