Bydlete jako filmové hvězdy ve stylu glamour. Vsaďte na luxusní světla!

Nejste troškaři a máte rádi pořádnou dávku luxusu? Milujete přepych a rádi byste ten svůj dávali všem na odiv? A slyšeli jste už o glamour stylu? Máme dojem, že právě pro vás je bydlení s glamour designem jako stvořené. Leskem, kouzlem a třpytem doslova překypuje a v takto zařízených interiérech se luxusem rozhodně nešetří. Upozorňujeme, že být milovníkem extravagance je v tomto směru podmínkou!

Jaký je glamour styl?

Nevšední styl, který dává najevo především blahobyt. Interiér ve stylu glamour rozhodně nenudí a dokáže okouzlit na první pohled. Třpyt a lesk na vás dýchne z každého koutu interiéru, což vyvolává notnou dávku pocitu bohatství i elegance. A ačkoliv extravagance glamour stylu nechybí, zachovává si stále svou noblesu i půvab. Přesně takový je glamour design, který se inspiroval v takzvaném hollywoodském „Zlatém věku“ po vzoru bydlení slavných filmových hvězd. Minimalismus od tohoto stylu určitě neočekávejte, ba naopak. Avšak dejte pozor, protože při pořizování všech třpytivých doplňků ve výrazných barevných kombinacích můžete své příbytky velmi snadno přeplácat. I v takto laděném interiéru musí mít vše svůj řád. S rozmyslem a s opatrností, jedině tak dosáhnete té pravé dokonalosti a vaší spokojenosti i dobrého pocitu z bydlení.

Původ honosného glamour

Slovíčko glamour má představovat něco neobyčejného, často je spojováno se slovem „kouzlo“. Jeho původ můžeme hledat už v barokní Francii. Glamour tehdy určoval především luxusní módu, ale rovněž celkový životní styl. Ne nadarmo se v glamour interiérech používá starožitný nábytek zároveň s tím moderním. Inspiraci totiž má už v dobách dávno minulých. O nějaký čas později přejalo tento kouzelný styl hollywoodské filmové plátno, na kterém se stále častěji objevovaly půvabné herečky oblečené do krásného oblečení žijící v přepychových a luxusně vybavených domech. A jak už tomu často bývá, právě tyto ikony, které přenášely glamour styl na své fanoušky, zapříčinily „boom“ a stoupající oblíbenost tohoto vznešeného stylu. Nebylo tedy nic výjimečného, že i běžní a prostí lidé se snažili o zvelebení svých domů a bytů podle vzoru filmových hvězd.

Typické znaky pro glamour styl

Barvy které vévodí v glamour interiérech mohou být i tmavší a výraznější. Velmi oblíbený je kontrast černé a bílé. Kombinace barev tmavě zelené, fialové nebo šedé však neuškodí. Rozhodně nesmí chybět na doplňkách či nábytku kovové barvy, jako jsou například zlaté a stříbrné odstíny. Pro glamour styl jsou typické sametové, hedvábné i damaškové textilie, nebo kůže. V některých interiérech se dokonce používají i odvážnější zvířecí vzory a různé geometrické obrazce. Samozřejmě se velmi hojně využívají okázalé doplňky, jako jsou například veliká zdobená zrcadla, výrazné obrazy a cenné starožitnosti. Nábytek je možné volit modernější v kombinaci se starožitnými kousky a ideálně by měl být ve vysokém lesku. Lesklé věci jsou totiž základním kamenem honosného glamour stylu. Jak jinak lépe vyjádřit vaše bohatství, než blyštivými doplňky a nábytkem.

Glamour styl_LEDsviti.cz

Svítidla, která se hodí do glamour interiérů

Světlo je vždy základem každého interiéru. U glamour stylu to však platí rovnou dvakrát.

Křišťálové lustry

Jaký lepší dominantní a luxusní prvek zařadit do prostředí, které má vyjadřovat zejména přepych, nežli krásný a obrovský křišťálový lustr? Vhodně zvolená svítidla glamour styl nejen podpoří, ale také zvýrazní všechny lesklé a třpytivé doplňky v celé místnosti. Křišťálové lustry se hodí zejména do obývacích pokojů, kde mohou plnit roli centrálního osvětlení a své využití najdou také v prostorných předsíních a halách. Věřte, že křišťálový lustr ve vašem interiéru rozhodně upoutá pozornost a svým třpytem přiláká pohledy spousty návštěvníků. Křišťálová závěsná svítidla mají totiž jedinečnou schopnost, že umějí dokonale odrážet světlo, a to nejen umělé, ale pohrají si i s přirozeným světlem. Takový lustr tedy nevyniká pouze při rozsvíceném světle, ale svůj půvab si zachovává i v běžné denní době.

Křišťálové lustry_LEDsviti.cz

Lampy, lampy, lampičky!

Lampy využívejte všude, kde se dá. Rozmístěte je na komody, postavte lampu k pohovce, dejte si lampičky na noční stolky k posteli. Ozdobné lampy budou skvěle doplňovat hlavní svítidla a rozsvítí každý tmavý kout ve vašem obýváku či ložnici. Nebojte se v případě stolních lampiček i stojacích lamp sáhnout po kovovém designu. Například pozlacené lampy mnohem lépe vyzdvihnou sílu bohatství, což je to, oč u hollywoodského glamour stylu běží nejvíc. Pořiďte si také nástěnné lampy, které připomínají starožitné svícny. Přesně tento typ svítidel totiž glamour styl miluje. A navíc svítidla připomínající hořící svíčky vytvoří v interiéru zaručeně romantickou atmosféru.

Kovová závěsná svítidla

Pokud z nějakého důvodu zrovna nefandíte křišťálu, můžete do interiéru ve stylu glamour zařadit i závěsné lustry v kovovém provedení. Stříbrná, nebo zlatá barva bude perfektně doprovázet ostatní luxusní vybavení ve vašem domě. Svítidla můžete vybírat v co možná nejzajímavějším designovém provedení. Nezapomeňte, že glamour styl zbožňuje extravagantní doplňky a tohoto pravidla se držte i při výběru osvětlení.

LED pásky

Nenápadným, ale za to velmi efektivním osvětlením se mohou stát LED pásky. Díky jejich flexibilitě je můžete nainstalovat téměř kamkoliv. Skvěle se hodí jako podsvícení do podhledů, kde perfektně doplní hlavní lustr. Avšak velmi vkusně můžete díky LED páskům nechat vyniknout svá umělecká díla na zdech, která jsou pro glamour styl typická.

Bodovky

Často jeden závěsný lustr nestačí. Místnosti jsou většinou natolik veliké, že by nedokázalo jedno svítidlo rovnoměrně osvětlit celý prostor. Jako doplňující světla můžete zvolit bodovky, kterými můžete zvýraznit například zeď nebo určité architektonické prvky v interiéru. Tmavých koutů se jednou provždy zbavíte díky bodovkám, které v kombinaci s dominantním lustrem rozzáří váš interiér.

Využijte výhody LED svítidel naplno

Při zařizování vašeho půvabného glamour interiéru využijte rozmanitých funkcí, které vám LED osvětlení nabízí. Zmínit můžeme například stmívatelnost svítidel, která umožňuje snižovat a zvyšovat intenzitu vyzařovaného světla v místnosti. Stmívatelná svítidla se hodí kamkoliv v interiéru, od ložnic, obývacích pokojů až po jídelny. Chcete zrovna v obývacím pokoji pracovat či něco tvořit? Pak využijete maximální svítivosti vašeho osvětlení. Pokud naopak chcete relaxovat, nebo trávit čas se svou drahou polovičkou, jednoduše snížíte jas světla pomocí ovladače a romantika je rázem na světě. Ale nesmíte zapomenout na svíčky!

Barva světla podle prostředí

Nepodceňujte ani výběr odstínu světla, který se bude podílet na dokonalosti vašeho interiéru každý den. U LED svítidel máte jedinečnou možnost výběru teploty světla ze tří barev – teplé bílé, studené bílé a denní bílé. Každý z těchto barevných tónů nás ovlivňuje jinak, a proto byste měli výběr barvy světla vždy pečlivě zvážit. S teplou barvou světla budete relaxovat a cítit se příjemně. Je vhodnou volbou do ložnice i obývacího pokoje. Denní bílá barva se hodí do místností, kde častěji vykonáváte nějaké činnosti a na vykonávanou práci potřebujete dobře vidět. Ideální využití má v kuchyni, koupelně i v pracovně. Chladnou studenou barvu světla doporučujeme na místa, která si vyžadují zvýšenou soustředěnost. Jsou to zejména kanceláře, pracovny a komerční prostředí.

Osvětlení hraje v glamour interiérech velmi významnou roli. Mělo by být rozhodně luxusní a zároveň by mělo upoutat pozornost na první dojem. Vyberte si ta správná svítidla z naší široké nabídky a oslovte své návštěvníky kouzelnými a třpytivými svítidly, jež prozradí vaše životní poslání. Bydlete jako filmová hvězda v glamour stylu.

Affiliate program