Jak vytvořit romantickou atmosféru pomocí osvětlení?

Existuje spousta způsobů, jak můžete vytvořit romantické prostředí ve vašem domově pro vás i vaší drahou polovičku. Od luxusní čokolády, přes svíčky až po prémiové šampaňské, každé gesto má své kouzlo a působí zcela jedinečně. Když do vašeho interiéru začleníte také vhodná svítidla, můžete mít doma romantiku kdykoliv si umanete, nejen na Valentýna.

Jak-vytvořit-romantickou-atmosféru-pomocí-osvětlení

K romantické atmosféře neodmyslitelně patří květiny. Poházené okvětní lístky růží na podlaze rozhodně vaši drahou polovičku okouzlí. Příjemná hudba bude mít uvolňující vliv a doprovod klavíru při vyznávání lásky bude jistě trefou do černého. Nezapomeňte vybrat správnou prostorovou vůni, která může na váš protějšek zapůsobit afrodiziakálními účinky. Romantickou náladu navodíte také pomocí osvětlení, jenž má velmi významný vliv na naše emoce. Správná teplota a barva světla navodí pocit intimity a dopřeje vám tu pravou relaxaci.

S jakým osvětlením navodíte romantickou náladu?

Bez ohledu na to, jestli si chcete s partnerem či partnerkou dopřát probděnou romantickou noc plnou milostných rozhovorů, nebo zvažujete naladit obzvlášť milostnou scénu, osvětlení vám může vždy k vybrané atmosféře dopomoci, ať už má být jakákoliv. Krásné prostředí plné lásky si užijete díky těmto romantickým nápadům na osvětlení, které vám v článku přinášíme. Nechte se inspirovat.

Vsaďte na červenou

Není tomu jen tak, že červenou barvou podniky a obchody na Valentýna, svátek všech zamilovaných, doslova překypují. Červená srdíčka, červené růže i červené ložní povlečení. Červený odstín je zkrátka pro lásku a vášeň ten pravý. Je energický, teplý a uvolňující. Proto je vhodné zařadit do interiéru také červenou barvu světla. U vaší polovičky naladí romantické pocity a místnost osvětlená červeným světlem bude hřejivější. Rudého odstínu dosáhnete například pomocí RGB LED pásků. A nemusíte to s červeným světlem vůbec přehánět. Postačí třeba podsvícená postel v ložnici.

Pohádkové osvětlení

Romantické fantazii se rozhodně meze nekladou. Použít můžete takzvané Fairy Lights, dekorační světýlka, která vytvoří pohádkovou atmosféru a vyvolají romantické pocity. Rozvěste je například na rám postele, ozdobte s nimi závěsy, nebo je omotejte kolem sloupu. Rozzařte jimi pokojové květiny. Každé hezké světýlko se počítá, abychom se cítili v prostředí příjemně.

Pohádkové-osvětlení

Pohádková světýlka vytvoří nejen kouzelnou atmosféru, ale také s jejich pomocí připravíte prostředí na dokonalé rande.

Romantické lampičky

Malé lampy mají své kouzlo. Světlo, které vyzařují, není agresivní. Naopak je příjemné a tlumené. Když zvolíte vhodnou barvu světla, pro láskyplnou atmosféru konkrétně teplý bílý odstín, dodáte prostředí rozhodně romantický ráz. Výhodou může být stmívatelná lampička, kterou při vášnivé scénce jednoduše ztlumíte na minimální jas. Vhodná funkce pro intimnější chvilky. Navíc můžete vybírat z mnoha designů lampiček, které mohou dekorovat prostředí už jen svým vlastním vzhledem. Umístěte je na noční stolky, na komody, nebo na okenní parapety.

TIP - Dekorační svítidlo ve tvaru srdce podtrhne tu pravou romantiku. Podívejte se na našem e-shopu na stolní světlo Heart. Při pohledu na něj se rozněžní i ten největší drsňák.

Světelné řetězy

Zapomeňte na předsudky, že světelné řetězy patří pouze na vánoční stromeček. To si rozhodně nemyslíme. Světýlka mají svůj půvab a dají se pořídit v různých stylech i barvách, které mohou váš domov rázem proměnit v nezapomenutelné romantické místo. Řetězy jsou navíc variabilní a můžete si s nimi, coby dekoračními světýlky, kreativně pohrát. Ozdobte jimi například rámy dveří, nebo oken. Dejte však pozor, nic se nemá přehánět. Desítky světelných řetězů rozvěšených po domácnosti by mohly mít spíš kýčovitý efekt.

Světelné-řetězy_1

Barevné žárovičky nemusí být nutně pouze ozdobou Vánoc. Vytáhnout je ze sklepa můžete i na Valentýna.

Hvězdné nebe

Co je romantičtější než nebe plné třpytivých hvězdiček? Když vám ve výhledu na něj brání strop vašeho bytu, nebo střecha vašeho domu, udělejte si jej přímo ve vaší ložnici. Poslouží vám k tomu desítky malých dekoračních LED světýlek, která jsou předurčena právě pro vytvoření LED hvězdného nebe a nezapomenutelného světelného zážitku. Zachumlejte se společně do peřin a vychutnejte si dechberoucí záři hvězd v pohodlí vaší postele.

Svíčky

Není světlo, jako světlo, ale plamínky plápolajících svíček k romantice určitě patří. Použít můžete klasické svíčky. Máte-li však obavy z požáru a raději se chcete věnovat své drahé polovičce, poohlédněte se po elektronických svíčkách. S nimi můžete být bez obav a stres z nežádoucího ohniště nebude přehlušovat vaší chvilku. Sklenka prémiového šampaňského při pohledu na tančící plamínky svíček vám oběma naladí ty správné emoce. Za to dáme ruku do ohně.

Náladové-osvětlení-venku

Pláž, svíčky, baldachýn a žárovkový řetěz. Ideální kombinace prvků pro vytvoření dokonalé atmosféry k romantické večeři.

Atmosféra jako z romantického filmu

Světlo hraje v našem emočním rozpoložení důležitou roli. Zvolte teplé tóny světla, vsaďte i na dekorační osvětlení. Ať už zvolíte ikonické hvězdné nebe, nebo vytvoříte nezapomenutelné, romantické světelné efekty, dodáte vašemu rande skutečně přidanou hodnotu. Už nebudete muset chodit za romantikou mimo dům. Vy si romantiku vytvoříte hravě doma. A můžete si jí užívat každičký den.

Affiliate program