Osvětlení jako ideální vánoční dárek pod stromeček

Vánoce se blíží a nastal nejvyšší čas začít nakupovat dárky. Už víte, co nadělíte vašim nejbližším? Češi podle průzkumu nadělují praktické i nepraktické dárky. Letošní Vánoce budou ale trochu jiné - a to především dražší. Praktické dárky se tak hodí víc než kdy jindy. Co byste řekli tomu, otevřít si pod stromečkem třeba stolní lampu do pracovny?

LED-osvětlení-jako-vánoční-dárek

Tipy na vánoční dárky plné světla

Světlo je neodmyslitelnou součástí Vánoc. Světlo v tomto podání představuje symbol míru, přátelství a naděje. Proto je vhodné své blízké obdarovat světlem, i když v modernějším pojetí. Každý z nás totiž v domácnosti svítí. Například LED osvětlení může být skvělým a praktickým dárkem pod stromeček. Podívejte se na naše jedinečné tipy.

Stolní lampa

Právě stolní lampa je značně univerzální. Její využití je samozřejmě na psacím stole, ale třeba také jen jako dekorace, navíc je možné ji použít třeba na nočním stolku. Stolní lampa může být moderní, ale také tradiční. Některé lampy na stůl jsou navíc opravdu chytré - můžete si na nich pohodlně nastavit nejen jas, ale také barvu světla, která výrazně ovlivňuje naši produktivitu.

Stolní lampa tak může být ideálním dárkem pro děti školního věku, pro studenty, ale také pro starší pracující. Krok vedle neuděláte ani s designovými stolními lampami. Pozor si při výběru dejte především na to, aby lampa nebyla oslňující. Moderní LED stolní lampy mají navíc nízkou spotřebu a účinnost světle je okolo 90 %. Kromě toho jsou LED diody šetrnější k našemu zraku a nehřejí.

Stolní-lampa-se-hodí-prakticky-všude

Stojací lampa

Ikonické jsou stojací lampy. Zpravidla se využívají jako sekundární osvětlení obývacího pokoje. Stojací lampy jsou designové a moderní, takže se skvěle hodí například k pohovce a dalšímu vybavení vašeho obýváku. Vytváří příjemnou až intimní atmosféru podle toho, jakou má světlo chromatičnost a intenzitu. Dobře se kombinuje s dalšími typy vedlejšího osvětlení, jako jsou například nástěnná světla, LED pásky a jiná svítidla.

Některé stojací lampy můžete snadno ovládat pomocí dálkového ovladače, případně pak pomocí aplikace v chytrém telefonu. Často to umí už od výroby, jindy stačí jen vyměnit LED žárovku, kterou je možné propojit s telefonem. Nejoblíbenějším materiálem stojacích lamp je kov, dřevo, papír a plast. Výběr je opravdu velký.

Stojací-lampy-jsou-skvělou-dekorací-obývacího-pokoje

Náhradní LED žárovky

Průzkumy stále ukazují, že ještě stále jsou ve velké míře v domácnostech používány nevhodné žárovky. To se může letošní Vánoce prodražit, vzhledem k vysokým cenám elektřiny. Kdysi úsporné žárovky už dávno tolik úsporné nejsou. Nejlepším možným zdrojem osvětlení jsou v současnosti LED žárovky. Pokud znáte někoho, kdo ještě stále používá staré typy žárovek, obdarujte ho novými LED žárovkami. Je to praktický dárek, který dotyčnému pomůže ušetřit. Staré osvětlení mění firmy a mnohé domácnosti, protože je to rychlý a relativně levný způsob, jak snížit náklady na energii.

Neostýchejte se darovat LED osvětlení

Darovat LED osvětlení nebylo úplně běžné, ale nic na tom není. Je to úplně stejné, jako když někomu darujete oblečení nebo třeba elektroniku. Osvětlení je součástí našich domovů, a navíc opravdu kvalitní LED osvětlení je často skvělým pomocníkem nejen v pracovně, ale také v kuchyni nebo kdekoli jinde. Dokonce je velmi praktické, protože ho obdarovaný bude používat denně.

Nezapomeňte si na Vánoce osvětlit dům

Součástí Vánoc jsou samozřejmě různé světelné dekorace. Svítící betlémy, hvězdy, světelné řetězy a další. Takové vánoční osvětlení vypadá opravdu krásně. Může být ale zároveň velmi energeticky náročné. Proto doporučujeme dívat se i tady na energetickou náročnost a ideálně si vybírat vánoční osvětlení z kategorie A. Ovšem nejde jen o vánoční kouzlo v interiéru.

Vánoční-osvětlení-a-náhradní-žárovky-na-stromeček

Venkovní vánoční osvětlení

Pokud máte dům, rozhodně by nemělo chybět ani venkovní vánoční osvětlení. To jsou především různé světelné řetězy, rampouchy, hvězdy a podobně, které se umísťují okolo domu. Pokud máte zahradu, nezapomeňte na ni. Například vzrostlé stromy obalené do vánočních světýlek vypadají naprosto fantasticky.

Náhradní žárovky na stromeček

Doporučujeme mít v zásobě také náhradní žárovky na stromeček. Někdy se může stát, že se jedna rozbije a následně se naruší celý obvod, takže přestane svítit klidně polovina vánočního stromečku. To může rozmrzet nejen dospělé, ale natož děti. Proto je vhodné doma mít alespoň pár náhradních žárovek na stromeček, abyste se takové nepříjemnosti vyhnuli.

Affiliate program