Ušetřete za energie s LED osvětlením

Každá domácnost, firma i průmyslová výrobna již jistě zaznamenala od minulého roku prudký nárůst cen za elektřinu. Bohužel ne každý podnik je schopen této nepříjemné situaci čelit, když rapidně rostou ceny na trhu nejen za energie, ale také za suroviny, potraviny nebo třeba paliva. Jedním z řešení, jak lze ušetřit výdaje za energie, je modernizovat stávající zastaralá svítidla a pořídit si do vašeho podniku nové úsporné LED osvětlení. Tímto článkem se budeme věnovat problematice zvyšování cen za elektřinu a nastíníme vám důvody, proč je LED osvětlení tou nejlepší možnou variantou pro váš podnik. Chcete ušetřit? Jak, to se dozvíte v následujícím článku.

úspora-energií-s-LED-osvětlením

Vývoj cen za energie

Abyste měli představu, jak moc ceny za elektřinu opravdu rostou, rozhodli jsme se porovnat ceny s minulým rokem, kdy celá nepříjemná situace v energetickém průmyslu začala gradovat. Vlivem extrémních nárůstů cen za plyn a uhlí, které jsou nezbytné pro výrobu elektřiny, od loňského roku musely navýšit ceny za elektřinu také energetické společnosti. Velkoobchodní cena elektřiny se vyvíjela od začátku minulého roku na trhu takto:

  • začátek roku 2021 - 50 EUR za 1 MWh
  • léto 2021 - 80 EUR za 1 MWh
  • podzim 2021 - 120 EUR za 1MWh
  • zima 2021 - 320 EUR za 1MWh

Na nejvýznamnější burze s energiemi v Lipsku nyní přesáhla cena za MWh neuvěřitelných 500 EUR. Dokonce se ani v nejbližší době nepředpokládá, že by ceny za elektřinu měly klesat, a proto je potřeba důkladně v této nelehké době promyslet, kde všude a pomocí čeho lze za energie ušetřit.

Úsporným řešením jsou LED svítidla

Ať už provozujete výrobní halu, pracujete v průmyslu, vlastníte kanceláře či nějaký větší podnik, dáte nám jistě zapravdu, že finanční prostředky za energie tvoří významnou část vašich výdajů. Vydané peníze za energie v provozu se mohou pohybovat až okolo 22 %, což jistě nejsou zanedbatelné finance. Jedním z velice efektivních řešení, jak můžete uspořit za elektřinu ve vaší firmě, je pustit se do modernizace stávajícího osvětlení a vyměnit jej za úspornější světelnou LED technologii. Nejen, že uspoříte náklady, ale také současně zlepšíte pracovní podmínky vašim zaměstnancům, protože LED osvětlení kromě úspory přináší i spoustu dalších benefitů. A právě na výhody LED svítidel se nyní zaměříme.

Jaké přinese modernizace světelné techniky výhody?

V první řadě bychom chtěli upozornit, že ačkoliv mohou být investice do pořízení nového moderního LED osvětlení vyšší, tyto náklady se vám v průběhu let mnohonásobně vrátí. Je to dáno extrémně nízkou spotřebou LED světelných zdrojů, se kterými dokážete uspořit až 50-70 % nákladů za elektrickou energii. Není to ale pouze úspora za elektřinu, která se ve vašich výdajích pozitivně promítne. LED svítidla se také vyznačují svou extrémně dlouhou životností. V průměru mají LED světelné zdroje životnost přes 50 000 hodin svícení a ani po uplynutí této doby nepřestávají svítit. Pouze se snižuje jejich svítivost – zhruba o 30 %. Další významnou výhodou LED svítidel, která se rozhodně odrazí ve vašich financích, je jejich velmi nízká poruchovost. Díky tomuto benefitu nebudete muset řešit ani platit drahý servis svítidel, který bývá u ostatních světelných technologií běžný. Například kvůli selhávání, zkratům nebo nekvalitní používané elektronice při výrobě svítidel.

Modernizace-světlené-techiky

Kromě příjemné finanční úspory mají však LED svítidla spoustu dalších výhod, které se budou podílet na zlepšení pracovního prostředí vám i vašim zaměstnancům. Shrneme si, jaké další výhody můžete od LED světelných zdrojů očekávat:okamžitý start po sepnutí

  • okamžitý start po sepnutí
  • velmi dobrá odolnost
  • možnost regulace světla podle potřeby
  • perfektní účinnost LED svítidel
  • jednoduchá údržba
  • výborné podání barev
  • časté spínání neovlivňuje životnost svítidel
  • využití elektrické energie je až 98 %, tudíž LED svítidla nemění přebytky na teplo

Šetrnější k přírodě

Díky LED osvětlení nebudete šetřit pouze náklady spojené s provozem. Pokud se pro tuto moderní světelnou technologii skutečně rozhodnete, budete se také podílet na mnohem menší zátěži pro životní prostředí. Jak je to možné? LED svítidla totiž oproti svým světelným předchůdcům neobsahují žádné toxické látky, jako například rtuť. Tím pádem není nutná speciální ekologická likvidace již vysloužilých světelných zdrojů. Už jsme se zmínili o dlouhé životnosti LED svítidel, která se podílí nejen na úspoře, ale také na snížení uhlíkové stopy. Samozřejmě také veškeré procesy, které jsou spojené s výrobou mají mnohem lepší dopad, co se životního prostředí týká. A kdo by se v dnešní době nechtěl pyšnit tím, kdy je Eco - friendly trendem, že používá ve svém podniku osvětlení, které je mnohem ekologičtější oproti klasickým zářivkám a výbojkám.

šetrněji-k-prirodě

Mějte osvětlení vždy pod kontrolou

Co určitě ve velkých podnicích oceníte je moderní řízení osvětlení. Ve výrobnách, skladech i administrativních budovách se hodí možnost regulace osvětlení možná více, než kdekoliv jinde. Pracovní podmínky se leckdy mění a s nimi i předem stanovený pracovní plán. Díky moderním digitálním systémům je možné osvětlení ovládat a nastavovat předem tak, aby vyhovovalo daným okolnostem a současně se třeba zbytečně neplýtvalo. Osvětlení samozřejmě můžete na dálku vypnout i zapnout. Chytré řídicí systémy však zvládnou a umožňují mnohem víc. Můžete s nimi nastavovat potřebnou intenzitu osvětlení v závislosti na intenzitě venkovního světla a vytvořit tak perfektní pracovní prostředí v kancelářích, ale také skladových prostorách nebo v obchodních centrech. S řídicími systémy máte perfektní přehled o aktuální spotřebě energie, kterou na základě těchto informací můžete mnohem snadněji regulovat. Například tím, že vypnete vybrané sekce, kde momentálně osvětlení není třeba, ale necháte zapnutá svítidla pouze na těch místech, kde se skutečně pracuje. Což mimochodem opět významně ovlivňuje úsporu elektřiny.

Jaká svítidla u nás zakoupíte?

Nabízíme vysoce účinná a kvalitní LED svítidla, která budou vyhovovat náročným podmínkám v pracovním průmyslu. Profesionální průmyslová svítidla, která jsou vhodná k instalaci na vysoké stropy i halové konstrukce a do nepřetržitých provozů. Samozřejmě v naší nabídce nechybí oblíbená zářivková tělesa s LED trubicemi a LED moduly všech standardních velikostí a na našem e-shopu naleznete také moderní a vysoce výkonná svítidla pro sportoviště. Do administrativních budov můžete vybírat z široké nabídky LED panelů, které nejen esteticky splňují vysoké nároky těch nejnáročnějších uživatelů. Zkrátka s námi rozsvítíte jakýkoliv podnik, továrnu i obchodní dům!

Co dalšího nabízíme?

Kromě samotné nabídky velmi kvalitních certifikovaných LED svítidel nabízíme také příjemný a odborný servis, díky kterému si zaručeně koupíte přesně to, co do vašeho podniku potřebujete. Dokážeme vám vytvořit světelný projekt pro průmyslovou halu, pro obchodní centra, pro školská zařízení i ostatní kancelářské a komerční prostory. Veškeré plány umíme samozřejmě zrealizovat, proto kromě výpočtů zajistíme certifikované měření osvětlení ve vaší firmě, veškeré osvětlení dodáme a celý projekt zrealizujeme, včetně odborné instalace nového osvětlení. Naší prioritou je kvalitní a rychlé zprostředkování osvětlení, na které můžete v případě velkého odběru získat také zajímavé množstevní slevy.

Pokud ještě stále váháte nad modernizací osvětlení ve vašem podniku, pak právě nyní je asi ta nejlepší vhodná doba k uskutečnění tohoto plánu. O všech výhodách jsme vás tímto článkem již informovali, avšak dovolíme si ještě jednou zdůraznit, že momentálně na trhu úspornější světelné zdroje, nežli jsou LED svítidla, nenajdete. Tak nač ještě čekat? Pokles cen za elektřinu je v nedohlednu. Nevyhazujte dál své finance oknem a pořiďte si výkonná, účinná a úsporná LED svítidla. V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit a napište nám na info@ledsviti.cz, rádi se vám budeme věnovat.

No a jestli váháte zda projekt svěřit právě nám? Nápovědou Vám mohou být desítky a stovky referencí a spokojených zákazníků zde: https://www.ledsviti.cz/komu-dodavame/

Další tipy, jak ušetřit na energie, jsou k dispozici v tomto článku.

 

 

Affiliate program