LED pásky: proč, kam, jak?

Krása je subjektivní. Vždycky. Při hodnocení atraktivity se pokaždé ukáže, že sto lidí má opravdu sto chutí. Ani Brad Pitt se nezavděčí každé. A už vůbec ne každému. Kvůli všeobecnému konsenzu se však považuje za mužský ideál krásy, neboť ti s opačným názorem jsou zkrátka už dlouhé roky ve značné početní menšině. Podobně je tomu i u posuzování vizuální lákavosti LED světel. Ano, LED bodovky vytvářejí v barech a potemnělých restauracích romantickou a klidnou náladu, LED panely pak oko potěší především svým neobvyklým tvarem, avšak v současné době panuje mezi našimi zákazníky shoda v tom, že neoficiálním vítězem v souboji o nejlepší dekorativní druh osvětlení jsou LED pásky. A následující řádky vám vysvětlí, proč tomu tak je.

led pasky barevne

Proč jsou LED pásky tak oblíbené?

LED pásky jsou v podstatě konstrukčně velmi jednoduché, neboť pod tímto pojmem se neskrývá nic jiného, než do ohebného a samolepícího pásu usazené LED diody. Ty jsou úzké a libovolně zastřihnutelné, proto se hodí do míst, kam, ať už z konstrukčních či prostorových důvodů zkrátka není možné umístit běžná svítidla. A že takových míst je věru hodně. Pozadí televize či akvária, spodní část kuchyňské linky, podélné římsy nebo rámy u postele – všechny tyto kouty a záhyby jsou běžným způsobem prakticky neosvětlitelné. A dlouho dobu i skutečně byly. S LED páskami to však už neplatí. A právě osvětlení těchto ploch bývá hodnoceno jako nejatraktivnější.

Nejdůležitější atributy LED pásek

LED pásky mají tři kritické faktory, podle nichž se řídíme i při výběru vhodného LED pásku Jsou jimi stupeň ochrany a s ním spojené možné umístění, svítivost a barva.

1. Stupeň ochrany

Ingress protection, neboli stupeň ochrany, se zkráceně udává pod dvojpísmennou zkratkou IP. Tento parametr značí odolnost LED pásek proti okolním vlivům, konkrétně proti vniknutí vody, prachu či jiného cizího tělesa. První cifra za písmeny IP udává ochranu před nebezpečným dotykem a před vniknutím cizích předmětů, druhá cifra udává stupeň ochrany proti vniknutí vody. V naší nabídce s ohledem na stupeň ochrany nalezneme LED pásky dvojího typu – LED pásky bez krytí a LED pásky s krytem.

První z nich jsou LED pásky s ochranným stupněm IP20. Ten značí, že LED pásky IP20 sice jsou dostatečně chráněné proti úrazu elektrickým proudem při nebezpečném dotyku prstem a jsou odolné proti vniknutí malých cizích předmětů, ovšem nejsou nijak chráněny vůči vodě. Proto se hodí pouze do interiéru. Ideálně do míst, kde se výrazněji nepráší. Příkladem budiž rohy stěn v obývacím pokoji či, pozadí za televizí, rámy u postele, v ložnici strop, prostory pod schody či vnitřek vitríny či jí podobné výstavní skříně. Nenechte se, prosím, zmást tím slovním vyjádřením „bez krytu,“ který u LED pásek se stupněm ochrany IP20 přidáváme do názvu produktu. Každá naše LED páska má minimální stupeň ochrany IP20, který je však v kontextu hierarchie ochrany chápán jako absence krytí.

led-pasky-postel

Stupeň krytí IP 65 jím obdařené LED pásky dostatečně chrání proti úrazu elektrickým proudem při nebezpečném dotyku jakýmkoliv nástrojem či pomůckou, jsou úplně odolné proti vniknutí prachu a zároveň jsou chráněné proti tryskající vodě ze všech úhlů. Proto je můžeme  umístit jak v interiéru, tak exteriéru, zkrátka prakticky kamkoliv, kde je nějaká zeď, římsa či jiná konstrukce. Opravdu. Doma využijeme LED pásky IP65 například v koupelně, ve sprchovém koutu, u kuchyňské linky či v dalších místech, kde je pravděpodobný kontakt s vodou. Typické venkovní využití LED pásek IP65 je kupříkladu dekorativní osvětlení příjezdových cest, zdí, podélných říms či pergol. LED pásky disponují vysokou odolnosti, proto bez jakýkoliv problémů fungují i v chladných a mrazivých teplotách. I vůči častým teplotním změnám jsou LED pásky IP65 zcela imunní, tudíž naleznou uplatnění i v opravdu náročných podmínkách.


led pasky outdoor

Stupeň krytí IP67 označuje takové elektrické zařízení, které dostatečně chrání proti úrazu elektrickým proudem při nebezpečném dotyku jakýmkoliv nástrojem či pomůckou, je úplně odolné proti vniknutí prachu a zároveň je chráněno proti ponoření do vody. Tímto stupněm ochrany u nás disponují pouze neonové LED pásky, které jsou oblíbené coby osvetlění bazénu.

ales-pasky1

2. Svítivost

Světelný tok charakterizuje intenzitu vydávaného světla. Udává se v lumenech, které se značí lm. Čím vyšší hodnota, tím jasnější a intenzivnější světlo můžete očekávat. Obecně platí, že LED pásky s nízkou svítivostí jsou vhodné pro čistě dekorativní účely osvětlení. LED pásky se středně vysokým světelným tokem dotváří atmosféru a lze je použít jako doplňkové světlo, kdežto LED pásky s vysokou hodnotou svítivosti využijeme pro osvětlení pracovní plochy, jako jsou například kuchyňské linky. LED pásky o velmi vysoké svítivosti nám pak poslouží tehdy, když potřebujeme prosvítit větší plochu či chceme LED pásky umístit dále od pracovní plochy. Pro lepší představu jsme pro vás připravili orientační tabulku využitelnosti LED pásek na základě hodnoty svítivosti.

světelný tok LED pásek

využití LED pásek

cca 300 lm/m nízká svítivost - vhodné coby ryze dekorativní či doplňkové světlo, např. podsvícení schodiště, vitrín, TV, PC
cca 600 lm/m střední svítivost - ideální pro dotvoření atmosféry či jako doplňkové světlo, např. skříň, obývák, ložnice
cca 1200 lm/m vysoká svítivost - vhodné jako osvětlení pracovních plochy, např. pod kuchyňskou linku
cca 1900 lm/m velmi vysoká svítivost - osvětlení vzdálenějších pracovních ploch či větších prostor
3. Barva

V naší široké nabídce LED pásek si můžete vybrat z deseti barevných variant LED diodami osazených pásků – k dispozici vám jsou LED pásky ve studeně bílé barvě, denní bílé, teplé bíle, modré, zelené, červené, oranžové a žluté, ale i barvu nastavitelné či odstíny míchající RGB LED pásky. S počtem Kelvínů stoupá intenzita, ostrost a světelný jas. Obecně platí, že studená bílá barva světla s vysokou teplotou chromatičnosti se používá v místech, kde je nedostatek denního světla.

3000-3500K-4000-5000K-5500-600K

Studený odstín bílé je nikoliv nepodobný světlu klasických zářivkových trubic, které je ostré, jasné a intenzivní. Proto LED pásky se studeně bílou barvou najdou využití například ve vitrínách či jako osvětlení obchodních ploch. Denní bílá představuje náhradu běžného denního světla. Takové světlo neoslňuje, neunavuje oči a představuje vhodný doplněk pro většinu lidských činností. LED pásky s denní bílou barvou doporučujeme do kuchyně, koupelny. Teplá bíla je similární k světlu klasických žárovek. Je tedy tlumenější, zastřená a ideální k odpočinku. LED pásky s teple bílým odstínem svitu proto naleznou využití zejména v domácnosti, ideálně pak na chodbu či do obývacího pokoje.

LED pásky s funkcí RGB nabízejí možnost aditivního míchání barev. V praxi to pak znamená to, že u RGB LED pásek lze dosáhnout veškerých barevných kombinací mezi červenou, zelenou a modrou barvou. Jejich použití je proto prakticky neomezené, jelikož tuto funkci využijete jak pro soukromé, tak i ryze komerční účely.

rgb colour

LED pásky se schopnosti nastavitelnosti barvy vám umožní zvolit si pokaždé ze všech dostupných odstínů bílé. Tento druh LED pásek umožňuje nastavit studenou, denní í teplou variantu bílé barvy. Modré, červené, oranžové, zelené či žluté LED pásky mají čistě dekorativní využití. Můžete si jimi zatraktivnit pozadí televize, počítače, akvária nebo postele. Ve velkém se používají též v restauracích, kasinech a hernách.

Druhy LED pásek

V naší nabídce LED pásek máme pro snazší orientaci LED pásky rozděleny podle příkonu, který se uvádí ve Wattech na metr. Ten má velký vliv na intenzitu světla. Čím má LED páska vyšší příkon, tím jasnější a intenzivnější světlo vyzařuje.

LED pásky 4,8W/m

LED pásky 4,8W/m nabízíme ve všech odstínech bílé a jednotlivých neměnitelných barevných variantách, takže v této nejnižší kategorii naleznete LED pásky studeně bílé, denně bílé, teple bílé, červené, oranžové, modré, zelené a žluté barvy. Nízký LED příkon znamená i menší světelný tok, který se u LED pásek 4,8W/m pohybuje mezi 55-300lm/m. To není mnoho, ale coby čistě dekorativní či doplňkové světlo to jistě stačí. A protože LED pásky s příkonem 4,8W/m nabízíme se stupněm ochrany IP20 i IP65, můžete je využít jak v interiéru (podsvícení schodů, vitrín, pozadí TV), tak exteriéru, kde naleznou uplatnění po stranách terasy či pergoly.

led paska tv

LED pásky 9,6W/m

I LED pásky 9,6W/m u nás nalezneme jak ve všech odstínech bílé, tedy v studené bílé, denní bíle a teplé bílé, tak i veškerých jednotlivých neměnitelných a nemixovatelných barevných variacích. U nich je zajímavostí to, že se již nevyrábějí ve vyšší výkonnostní třídě, takže LED pásky 9,6W/m vám zajistí ty nejvýkonnější červené, modré, zelené a žluté LED pásky, jejichž světelný tok dosahuje hodnoty 600lm/m. Vhodné pak LED pásky 9,6W/m jsou k dotvoření atmosféry či jako doplňkové světlo, například pro osvětlení šatních skříní. To je případ zejména LED pásek 9,6W/m IP20, zatímco LED pásky 9,6W/m IP65 můžete bez problému nainstalovat i ven.

led paska satna

LED pásky 12W/m

LED pásky 12W/m sice nabízíme pouze v studené, denní a teplé bílé barvě, ale jak se stupněm ochrany IP20, tak odolnější verze typu IP65. LED pásky 12W/m disponují poměrně vysokou svítivostí v rozptylu 1050-1100lm/m, kvůli čemuž jsou vhodné coby osvětlení pod kuchyňskou linku nebo pracovní plochy.

led paska kuchyn

LED pásky 14W/m

LED pásky 14W/m u nás naleznete v širokém barevném, světlotokovém i ochranném rozptylu. K dispozici vám jsou LED pásky 14W/m ve všech odstínech bílé, tedy ve studené, denní a teplé bílé barvě. Ty disponují vysokým světelným tokem ve výši 1200lm/m, díky čemuž se hodí k nasvícení pracovních ploch či prostor, kde není možné nainstalovat klasická LED osvětlení.

led pasky pracovna

Stejné využití nabízejí i nastavitelné LED pásky BI-COLOR 14W/m, jejichž světelný tok je jen o padesát lumenů na metr vyšší. Ohromnou výhodou barvu nastavitelných LED pásek 14W/m však je možnost průběžně měnit barvu světla LED pásky od teplé bílé až k jejímu studenému odstínu. To využijete zejména tehdy, kdy vám daný, LED páskou osvětlovaný prostor slouží k vícero účelům a občasná změna intenzity světla vám přijde vhod.

RGB LED pásky 14W/m přinášejí možnost aditivního míchání barev, tedy dosažení veškerých barevných kombinací mezi červenou, zelenou a modrou barvou. Tato funkce je však vykoupena menším světelným tokem ve výši 600lm/m. To ale jejich čistě dekorativnímu či doplňkovému využití nijak nebrání.

Velmi lákavou alternativu pak pro naše zákazníky představují LED pásky 14W/m RGBWW. Jejich název možná zprvu působí nepochopitelně, ovšem tento shluk písmen má zcela prosté odůvodnění – označuje anglické zkratky barev, které je tato LED páska schopna vzájemně kombinovat. Červená, zelená, modrá a teplá bílá – toť opravdu pestrá škála kombinovatelných barev, nemyslíte?

U takto speciální barevné kombinaci LED pásky se však neudává celkový světelný tok, ale pouze jednotlivě pro každý barevný fragment. U LED pásky 14W/m RGBWW proto platí, že červená barva sama o sobě svítí tokem 60lm/m, zelená 100lm/m, modrá 30lm/m a teplá bílá 480lm/mPro pořádek už zbývá jen dodat, že LED pásky 14W/m poskytujeme jak ochranné verzi IP20, která je použitelná pouze do interiéru, tak maximálně odolné variantě  IP65, jež je plně využitelná i v náročných podmínkách.

LED pásky 20W/m

LED pásky 20W/m jsou nejvýkonnějšími LED páskami s opravdu intenzivním svitem. Světelný tok LED pásek 20W/m se u všech odstínů bílé barvy, tj. studené bílé, denní bílé a teplé bílé, pohybuje mezi 1950-2100 lm/m. Proto se hodí jako osvětlení větších prostor či světlu trochu vzdálenějších pracovních ploch. Vhodné jsou však pouze do interiéru, neboť tato varianta LED pásek se vyrábí pouze s nízkým ochranným stupněm IP20.

led paska muzem

To je i případ speciálních a barevně variant nejvýkonnějších LED pásek. Jak LED pásky 20W/m RGBCW, které nabízejí kromě standartní červeno-zeleno-modré kombinace i možnost přimíchat studeně bílou, tak LED pásky RGBWW nejsou použitelné ve venkovních prostorechSvětelný tok u těchto LED pásek se opět neudává celkově, ale jednotlivě pro každou z mixovatelných barev zvlášť. U LED pásky 20W/m RGBCW má červená barva 120lm/m, zelená 200lm/m, modrá 55lm/m a studená bílá 410lm/m. U LED pásky 20W/m RGBWW pak je světelný tok u základní barevné kombinace stejný, jen studený odstín bílé nahrazuje teplá bílá o hodnotě 370lm/m.

CO JE POTŘEBA KE SPRÁVNÉMU CHODU LED PÁSEK?

Součástí každého baleni je pouze ona samolepící LED páska. K ní doporučujeme dokoupit také napájecí zdroj (adaptér), hliníkový profil (pro lepší chlazení a delší životnost LED pásky) a manuální či dálkový ovladač (pro možnost nastavení požadované intenzity světla nebo měnění barev). Pro propojení více LED pásků se používají kabely či konektory.

JAK VYBRAT SPRÁVNÝ ADAPTÉR K LED PÁSCE?

Při koupi LED pásky je nutné zvolit i vhodný napájecí adaptér, který bude sloužit coby zdroj elektřiny. Výkon vhodného adaptér zjistíme tak, že si vynásobíme hodnotu výkonu LED pásky s požadovanou délkou LED páskyKupříkladu při zvažovaném nákupu dvou metrů této LED pásky s výkonem 4,8 W/m (2m*4,8W/m=9,6W) by byl ideálním kandidátem tento 12W adaptér. Doporučujeme si při volbě zdroje dle výkonu nechávat alespoň 10 % rezervu oproti spočítanému výkonu LED pásky, takže i kdyby existoval adaptér s výkonem 10W, tak pro námi požadované 2 metry 4,8W/m LED pásky by stále byl nejvhodnější variantou výše zmíněný 12W adaptér.

JAK VYBRAT SPRÁVNÝ OVLADAČ PRO LED PÁSKY?

Ovladače nám umožňují měnit intenzitu světla a v případě RGB LED pásek i barvy. U každého LED stmívače je uvedeno jeho maximální zatížení. Nemusíte se bát, u každé naší LED pásky naleznete námi doporučované ovladače, které se k dané LED pásce nejlépe hodí. Vezmeme-li si za příklad opět 4,8W/m LED pásku, tak zde doporučujeme přikoupit 72W stmívač s dálkovým ovládáním či manuální LED stmívač s příkonem 96W.

Podílem příkonů ovladače a LED pásky pak zjistíme, kolik metrů dané LED pásky můžeme k ovladači připojit. U prvního námi doporučovaného, 72W stmívače s dálkovým ovládáním, můžete připojit až 15 metrů LED pásky. (72W:4,8W/m=15m). U druhého z nich, manuálního LED stmívače 96W, byste mohli připojit až 20 metrů 4,8W/m LED pásky.

Pokud byste časem chtěli připojit k již nainstalovaným LED páskům další a maximální možné zatížení původního ovladače by pro vás přestal být dostačujícím, stačí si dokoupit další ovladač.

JAK nainstalovat LED pásky?

Instalace LED pásek není nijak složitá. Ustřihneme si požadovanou délku LED pásky v místě označeném pro dělení, nalepíme na místo, ideálně pak do hliníkové lišty, která LED pásku chrání. Poté případně pomocí konektoru či kabelu propojíme s dalšími LED páskami a připojíme ke zdroji. Ve finále pak pouze zapojíme stmívač. Chcete vidět, jak probíhá montáž LED pásek? Podívejte se na náš fotomanuál, jak nainstalovat LED pásky!

PŘEJDĚTE K LED! 

Potřebujete ještě s něčím poradit? Pokud tomu tak je, napište nám na info@ledsviti.cz V opačném případě se podívejte na naši širokou nabídku LED pásek a vyberte si pro vás ty pravé!

 

 


Nejprodávanější sady LED pásek
LED pásek 9,6W/m vnitřní RGB 12V s ovladačem TUYA 5m
LED pásek 9,6W/m vnitřní RGB 12V s ovladačem TUYA 5m
 

Značka je Ecolite.Pro správnou instalaci doporučujeme přikoupit příslušenství profil, difuzor, koncovky, vypínače, kabely, spojky. Výkon LED 9,6W. Barva těla Bílá. Světelný tok 625lm. Napětí 12V DC. Vyzařovací úhel 120°.

1 349 KčSKLADEM (443 Ks)
12946
 
LED NEON pásek 9W 230V teplá bílá
LED NEON pásek 9W 230V teplá bílá
 

Značka je LEDsviti.Pro správnou instalaci doporučujeme přikoupit příslušenství profil, difuzor, koncovky, vypínače, kabely, spojky. Výkon LED 9W/m. Chromatičnost světla 3000K. Barva těla Bílá. Světelný tok 300 lm/m. Napětí 230V AC. Stupeň krytí IP67 - Vodotěsný - vhodné do vlhkých prostor. Vyzařovací úhel 120°. LED NEON pásky voděodolné 230V.

209 KčSKLADEM (1289 m)
3165
 
LED páska 14,4W/m bez krytí RGB kompletní sada 1,5m 230V
Akce
LED páska 14,4W/m bez krytí RGB kompletní sada 1,5m 230V
 

Značka je Ecolite. Výkon LED 14,4W/m. Chromatičnost světla RGB. Barva těla Bílá. Světelný tok 600 lm/m. Napětí 230V AC. Stupeň krytí IP20 - Vnitřní - vhodné do interiéru. Vyzařovací úhel 120°.

479 KčSKLADEM (301 Ks)
2493
 
LED pásek na zadní stranu televizoru RGB s USB 8,7W
Akce
LED pásek na zadní stranu televizoru RGB s USB 8,7W
 

Značka je Ecolite.Pro správnou instalaci doporučujeme přikoupit příslušenství profil, difuzor, koncovky, vypínače, kabely, spojky. Výkon LED 8,7W. Chromatičnost světla RGB. Barva těla Černá. Světelný tok 410 lm. Napětí 5V USB. Stupeň krytí IP20 - Vnitřní - vhodné do interiéru. Vyzařovací úhel 120°.

599 KčSKLADEM  (225 ks)
3206
 
LED páska 14,4W/m bez krytí RGB kompletní sada 5m 12V
Akce
LED páska 14,4W/m bez krytí RGB kompletní sada 5m 12V
 

Značka je Ecolite. Výkon LED 14,4W/m. Chromatičnost světla RGB. Barva těla Bílá. Světelný tok 600 lm/m. Napětí 230V AC. Stupeň krytí IP20 - Vnitřní - vhodné do interiéru. Vyzařovací úhel 120°.

959 KčSKLADEM (298 Ks)
271
 

Nejprodávanější designová světla
Černý stropní LED panel úhelník 36W denní bílá
Černý stropní LED panel úhelník 36W denní bílá
 

Značka je LEDsviti. Výkon LED 36W. Chromatičnost světla 5000K. Barva těla Černá. Světelný tok 3060 lm. Napětí 230V AC. Stupeň krytí IP20 - Vnitřní - vhodné do interiéru. Vyzařovací úhel 120°.

2 490 KčSKLADEM (5 Ks)
13047
 
Černý designový LED panel 400 x 400mm 24W denní bílá
Černý designový LED panel 400 x 400mm 24W denní bílá
 

Značka je LEDsviti. Výkon LED 24W. Chromatičnost světla 5000K. Barva těla Černá. Světelný tok 2040 lm. Napětí 230V AC. Stupeň krytí IP20 - Vnitřní - vhodné do interiéru. Vyzařovací úhel 120°.

1 959 KčSKLADEM (9 Ks)
9734
 
Růžový designový LED panel 400mm 24W teplá bílá
Růžový designový LED panel 400mm 24W teplá bílá
 

Značka je LEDsviti. Výkon LED 24W. Chromatičnost světla 3000K. Barva těla Růžová. Světelný tok 2040 lm. Napětí 230V AC. Stupeň krytí IP20 - Vnitřní - vhodné do interiéru. Vyzařovací úhel 120°.

1 959 KčSKLADEM (14 Ks)
9779
 
Bílý designový LED panel 400mm 24W teplá bílá
Bílý designový LED panel 400mm 24W teplá bílá
 

Značka je LEDsviti. Výkon LED 24W. Chromatičnost světla 3000K. Barva těla Bílá. Světelný tok 2040 lm. Napětí 230V AC. Stupeň krytí IP20 - Vnitřní - vhodné do interiéru. Vyzařovací úhel 120°.

1 959 KčSKLADEM (13 Ks)
9725
 
Bílý designový LED panel 400 x 400mm 24W teplá bílá
Bílý designový LED panel 400 x 400mm 24W teplá bílá
 

Značka je LEDsviti. Výkon LED 24W. Chromatičnost světla 3000K. Barva těla Bílá. Světelný tok 2040 lm. Napětí 230V AC. Stupeň krytí IP20 - Vnitřní - vhodné do interiéru. Vyzařovací úhel 120°.

1 959 KčSKLADEM (16 Ks)
9737
 

Nejprodávanější průmyslové osvětlení
LED průmyslové osvětlení 150W SMD industry 5000K
Akce
LED průmyslové osvětlení 150W SMD industry 5000K
 

Značka je Ecolite. Výkon LED 150W. Chromatičnost světla 5000K. Barva těla Černá. Světelný tok 20250 lm. Napětí 230V AC. Stupeň krytí IP65 - Voděodolný - vhodné do vlhkých prostor. Vyzařovací úhel 120°.

4 529 KčSKLADEM (330 Ks)
8472
 
LED žárovka E40 95W denní bílá
Akce
LED žárovka E40 95W denní bílá
 

Značka je Ecolite. Výkon LED 95W. Chromatičnost světla 5000K. Barva těla Bílá. Světelný tok 8100 lm. Napětí 230V AC. Stupeň krytí IP44 - Vlhkotěsné - vhodné do vlhkých prostor. Vyzařovací úhel 220°.

1 299 KčSKLADEM (24 Ks)
6376
 
LED zářivkové těleso 120cm 40W vodotěsné a prachotěsné Denní bílá
Akce
LED zářivkové těleso 120cm 40W vodotěsné a prachotěsné Denní bílá
 

Značka je Ecolite. Výkon LED 40W. Chromatičnost světla 4100K. Barva těla Šedá. Světelný tok 3600 lm. Napětí 230V AC. Stupeň krytí IP65 - Voděodolný - vhodné do vlhkých prostor. Vyzařovací úhel 120°.

959 Kč SKLADEM (1746 Ks)
1029
 
LED průmyslové svítidlo HBUFO150W denní bílá
Novinka
LED průmyslové svítidlo HBUFO150W denní bílá
 

Výkon LED 150W. Chromatičnost světla 4500K. Barva těla Černá. Světelný tok 17500 lm. Napětí 180-240V AC. Stupeň krytí IP65 - Voděodolný - vhodné do vlhkých prostor. Vyzařovací úhel 90°. LED průmyslová osvětlení s IC driverem (integrovaný proudový zdroj), výhodou je lehčí hmotnost, jelikož odpadá použití napájecího zdroje a také je vyřazena možnost případné závady tohoto zdroje jeho absencí. LED náhrada průmyslového osvětlení. Vhodné pro osvětlení výrobních hal, skladů apod.

2 069 KčSKLADEM (502 Ks)
12492
 
LED průmyslové svítidlo HBUFO150W studená bílá
Novinka
LED průmyslové svítidlo HBUFO150W studená bílá
 

Výkon LED 150W. Chromatičnost světla 6000K. Barva těla Černá. Světelný tok 18000 lm. Napětí 180-240V AC. Stupeň krytí IP65 - Voděodolný - vhodné do vlhkých prostor. Vyzařovací úhel 90°. LED průmyslová osvětlení s IC driverem (integrovaný proudový zdroj), výhodou je lehčí hmotnost, jeliko�

Affiliate program