RGB a RGB+W LED pásky: Jaký je v nich rozdíl?

LED pásky se kromě tradiční bílé barvy světla dají pořídit také s celou škálou barevného světla. S barevnými LED pásky vytvoříte v jakémkoliv interiéru unikátní světelné akcenty, protože odstín světla můžete volit podle své nálady i potřeby. Na jakém principu tento typ LED pásků funguje a jaký je mezi nimi rozdíl? To se dozvíte v následujícím článku.

RGB-a-RGB+W-LED-pásky_Jaký-je-v-nich-rozdíl

Široká škála barev světla, kterou si přizpůsobíte podle aktuální atmosféry, nebo podle činnosti či události. Modrá, fialová, nebo třeba zelená? Všechny tyto i další vaše oblíbené barvy mohou zazářit ve vašem obývacím pokoji, v ložnici, i v restauraci a jiném podniku v podobě osvětlení. S RGB i RGB+W LED pásky si vykouzlíte kdekoliv barevnou světelnou show. Na jakém principu fungují, a které vybrat?

Jak fungují RGB LED pásky

 

RGB je zkratkou pro anglické názvy barev Red, Green a Blue, z čehož je odvozen i samotný název RGB LED pásků. Na  pásku jsou v každém čipu tři druhy základních barevných LED diod. Červená, zelená a modrá. Barvy světelných diod se navzájem míchají tak, aby mohla vzniknout konkrétní požadovaná barva světla, například fialová, nebo třeba žlutá. RGB LED pásky mohou kombinací barevných LED diod namíchat i odstín, který se přibližuje bílé barvě světla, avšak výsledkem je pouze tón namodrale bílý.

Jak-fungují-RGB-LED-pásky

Míchání různých barevných tónů světla je možné díky třem základním barevným diodám, které jsou součástí LED čipů na LED pásku.

Jaký je rozdíl v RGB+W LED páscích?

 

Stejně jako tomu je u RGB technologie LED pásků, i u RGB+W je pásek osazen červenou, zelenou a modrou LED diodou. Přídavkem je však v čipu navíc bílá barva (White), což značí v názvu W na konci. RGB+W LED pásky tak mohou produkovat i čistě bílý tón světla, který je mnohem jasnější a odpovídá bílému světlu. Zároveň má vyzařovaná bílá barva vyšší index podání barev.

Jaký vybrat? RGB, nebo RGB+W?

 

Pokud se budete rozhodovat o pořízení LED pásku RGB, nebo RGB+W, je důležité se rozmyslet, co od osvětlení požadujete. Budete využívat pouze barevné tóny světla? Nebo už předem víte, že byste na LED pásku upotřebili i bílý odstín světla? Podle toho se pak můžete rozhodovat. RGB+W LED pásky se s pořizovací cenou orientují výš, ale zase poskytují flexibilnější možnosti nastavení barevného světla.

Jak se barevné LED pásky ovládají?

 

Barevné LED pásky je možné ovládat pomocí dálkového ovladače. Podle typu LED pásku je potřeba volit vhodné ovládání. Pro RGB LED pásky je možné volit tříkanálový, nebo čtyřkanálový ovladač, pomocí nějž můžete podle potřeby míchat ze tří základních barev i ostatní barevné odstíny světla. Tyto ovladače mívají často také již přednastavená tlačítka konkrétních barev. Stačí pouze stisknout vybranou barvu světla a rozzářit váš interiér třeba modrým osvětlením. Můžete si pořídit chytré barevné LED pásky, které lze ovládat pomocí mobilní aplikace prostřednictvím Wi-Fi.

9046_0_0_ovladac_dimled_ovm_rgbw_1krm_uvodnifoto_uvodnifoto

Pomocí dálkového ovladače je možné nastavovat barvu světla LED pásků, ale s konkrétními typy je lze také stmívat, pozvolně rozsvěcet i vypínat.

Kde se dají barevné LED pásky využít?

 

Všechny typy RGB LED pásků se skvěle uplatní jako ambientní osvětlení kdekoliv v interiéru. Protože vytváří zcela nevšední světelný efekt, perfektně působí jako osvětlení barů i restaurací, nebo salónů se službami. Hodí se také jako osvětlení vitrín a výloh v obchodech. V běžných domácnostech se instalují například za televizi, kde podpoří skvělý zážitek při sledování filmu a navíc podpoří zdraví vašeho zraku. Regulují totiž vysoký kontrast mezi jasnou televizní obrazovkou a tmavou místností. V sádrokartonových podhledech se využívají jako nepřímé, nebo vedlejší osvětlení. Všechny LED pásky mají obrovskou výhodu ve své ohebnosti a flexibilnosti, proto je můžete umístit v podstatě kamkoliv a kopírovat jakýkoliv tvar nábytku, police, nebo zděného výklenku.

Proč si pořídit LED pásky?

 

LED pásky jsou moderním a oblíbeným typem osvětlení, které dokáže vytvořit zcela jedinečnou atmosféru. Navíc mají celou řadu dalších výhod, které vás přesvědčí o tom, proč je nainstalovat právě ve vašem interiéru. Proč by neměly LED pásky u vás chybět?

  • Snadno se instalují.
  • Dají se krátit i prodlužovat na potřebnou velikost.
  • Mohou se instalovat i na těžko dostupná místa.
  • Jsou tenké a nenápadné.
  • Pohodlně se ovládají.
  • Mají velmi nízkou spotřebu energie.
  • Jsou odolné vůči poškození.
  • Mohou sloužit jako náladové, dekorační i přímé a nepřímé osvětlení.

Proč-si-pořídit-LED-pásky

Vytvářejte neomezené kombinace barev podle vaší nálady.

Pořiďte si k LED páskům

 

Kromě samotných LED pásků doporučujeme podle jejich umístění také přikoupit LED profily. Nejen, že LED pásek umístěný v profilu vypadá lépe, ale také mu LED profil poskytuje chlazení a perfektní ochranu před poškozením. Díky LED profilům můžete LED pásky použít pro vestavnou instalaci, umístit je na schodiště i do spár. Pokud nekupujete set LED pásků, prohlédněte si u nás na e-shopu nabídku dálkových ovladačů, díky kterým si hravě nastavíte odstín světla z pohodlí vaší pohovky, nebo třeba postele. Už tušíte, že budete potřebovat LED pásky zkracovat, nebo prodlužovat na požadovanou délku? V našem sortimentu nechybí ani konektory a spojky. Vyberte si potřebné příslušenství, pro zapojení LED pásků.

S barevnými LED pásky si přizpůsobíte osvětlení přesně podle nálady i situace a vytvoříte jedinečné světelné scény. Ještě nemáte ve vašem podniku, nebo u vás doma LED pásky? Prohlédněte si naší kompletní nabídku barevných LED pásků a zkrášlete interiér pomocí světla.

Affiliate program